Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити манні кубики з горіховим грильяжем?
Такий досить незвичний, але тим не менш дуже цікавий і смачний десерт цілком можна приготувати і як пісну солодкість, якщо звичайно не додавати яйце, ну а кефір або молоко замінити просто водою і замість вершкового масла взяти просте рослинна. Ласощі виходить незвичайним завдяки поєднанню хрусткого горіхового грильяжу і ніжних і дуже м'яких манних кубиків.
Для приготування таких манних кубиків з горіховим грильяжем вам буде потрібно взяти такі продукти: для тіста - дві склянки манної крупи, половина чайної ложки сухих дріжджів, 10 г пекарського порошку, чотири столові ложки рослинного масла, чверть склянки борошна, одне яйце, 30 грамів вершкового олії (можна використовувати рослинне), пів склянки кефіру (замість нього підійде молоко або вода), вісім-дев'ять столових ложок цукру; для грильяжу - 115 грамів води, 375 грамів цукру, одна чайна ложка лимонного соку і горіхи за вашим вибором.

Кефір, молоко або воду злегка підігріти і розчинити в них сухі дріжджі разом з цукром, потім додати м'яке вершкове і рослинне масло, збите куряче яйце і всипати суміш борошна і манної крупи, потім додати пекарський порошок, отриманої тісто гарненько розмішати і перекласти в змащену жароміцну форму. Випікати такий манний бісквіт в попередньо розігрітій духовці до повної готовності. Готову випічку манну перекласти на лист пергаменту чи фольги.
Горіхи потрібно підсмажити на сухій сковорідці до хрусткого стану і подрібнити, але не дуже дрібно. Цукор змішати з водою і довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні до загусання, додавши в майбутню карамель лимонний сік, ну а коли цукрова суміш досить загусне, в неї необхідно додати підготовлені горіхи, перемішати і вилити горіховий грильяж зверху на манний корж, після чого дочекатися його повного застигання.
Готовий десерт порізати невеликими кубиками і подавати - смачне ласощі до чаю готово!
Категория: Рецепти |
| Теги: яйце, молоко
Як готувати гречку з грибами?
Як приготувати сало «Дамське»?
Що приготувати з фаршу?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: