У деяких кулінарів (особливо новачків на кухні) фраза «Перший млинець грудкою» чомусь розтягується на весь період готування млинців. Щоб спекти смачні млинці, скористайтеся нашими порадами.
1. Щоб підвищити в'язкість борошна, рідина в тісто для млинців слід додавати гарячої.
2. Щоб ваші млинці вийшли гарними, дайте просіяної борошні трохи відстоятися - не поспішайте використовувати її відразу ж.
3. Сіль і цукор в тісто слід класти точно за рецептом.
4. Якщо борошно для млинців розвести в солоній воді, в отриманому тесті вже не буде грудочок.
5. Сковороду для смаження млинців спочатку посипте сіллю, потім протріть серветкою і тільки після цього наливайте масло і тісто.
6. Якщо при перевертанні блін рветься, додайте в тісто борошно і яйце.
7. Як розігріти вже готові млинці? Дуже просто! Стопку млинців потрібно накрити фольгою і покласти її в розігріту духовку (140 градусів) на верхній рівень на 10-15 хв.
|