Від класичного і всіма улюбленого десерту-чізкейку запропонований у цій статті рецепт відрізняється способом приготування основи цього чудового сирного торта-тістечка - "тертим" такий чізкейк називається тому, що приготоване тісто для основи охолоджується, ну а потім натирається на тертці, що робить вже готову випічку ще більш легкою, ніжною і змушує її буквально танути в роті! Список потрібних інгредієнтів: для тіста - 110 грамів вершкового масла, 230 грамів борошна, одна чайна ложка пекарського порошку, одна столова ложка какао порошку, дві столові ложки цукрової пудри і стільки ж молока; для начинки - пів кілограма вершкового сиру, два курячих яйця, 150 грамів цукрової пудри, один пакетик ванільного цукру, одна столова ложка кукурудзяного крохмалю, а також дрібно натерта цедра лимона.
У відповідній позові потрібно змішати пшеничне борошно, пекарський порошок, цукор, какао-порошок, а потім додати туди ж м'яке вершкове масло і молоко, ну і замісити тісто, яке слід скачати в кулю і прибрати на пару годин в морозилку. За допомогою міксера необхідно змішати вершковий сир, жовтки яєць, а також ванільний цукор, крохмаль і лимонну цедру до стану пишноти. Окремо збити яєчні білки з цукровою пудрою в піну і потім акуратно і обережно з'єднати білкову і сирну масу. Досить замерзле тісто натерти на крупній тертці. У змащену маслом і злегка присипану борошном роз'ємну форму викласти рівним шаром половину всього натертого тіста, на нього зверху викласти начинку і вже на неї шар тіста, що залишилося, після чого форму потрібно відправити в розігріту духовку на 45 хвилин. Готовий чізкейк слід остудити, вийняти з форми і подавати.
|