Главная » Статьи » Рецепти

Як готується солодка запіканка з черствого хліба?
Виявляється навіть такий, здавалося б, не зовсім потрібний і зовсім не підходить для приготування десертів продукт, як підсохлий і навіть злегка зачерствевший хліб цілком можна використовувати для того, щоб приготувати солодке і разом з цим корисне блюдо - солодку запіканку, яка здатна дуже навіть припасти до смаку як дітям, так і дорослим. До речі, готується солодка запіканка з черствого хліба досить швидко і зовсім просто...
Щоб приготувати таку незвичайну солодкість вам знадобляться такі продукти: близько 160 грамів подсохшего хліба (булки або батона), три банана, половина склянки цукрового піску, три сирих яйця, половина склянки волоських горіхів, чверть склянки молока, 40 г вершкового масла, половинка лимона, половина склянки родзинок (або інших сухофруктів на ваш вибір), три столові ложки рослинної олії, а також щіпка солі, ванільний цукор, мелений імбир за смаком.

Злегка зачерствевший хліб або будь-які інші хлібобулочні вироби слід нарізати невеликими кубиками і викласти рівним шаром на дно змащеній маслом форми для випічки не занадто великого діаметра. Зверху на хліб викладаються порізані кружечками банани, а на них попередньо розпарені родзинки або інші сухофрукти.
З яєць, збитих з дрібкою солі і цукром, а також з додаванням імбиру, лимонної цедри і соку, ну і ванільного цукру готується заливка для запіканки, в яку потім необхідно додати молоко і вилити отриману суміш у форму. Зверху слід рівномірно розкласти нарізане на невеликі шматочки вершкове масло і відправити запіканку в розігріту до 180 градусів духовку.
Запіканка готується протягом приблизно 45-50 хвилин, а подається теплою або вже холодною.
Категория: Рецепти |
| Теги: готується, хліб
Як приготувати салат "Шикарний"?
Як приготувати курячу печінку "по-царськи"?
У чому секрет приготування люля-кебаб ?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: