Коли залишається зовсім трохи сиру, його можна визначити в сирну випічку. У тісто додайте за смаком ванільний цукор, корицю, лимонну цедру (хто любить, я не додаю), верх посипте цукром або маком, товченими горіхами. Швидко, смачно і нехлопотно. Беремо 100 грам цукру і вбиваємо з одним яєчним білком (жовток залишаємо для змащування кісок). У 125 грам сиру вливаємо 80 мл. молока, розмішуємо, додаємо 80 мл рослинного масла. Отриману масу змішати зі збитим білком, всипаємо 300 грам борошна (може піти більше, залежить від консистенції сиру і від борошна) і чайну ложку розпушувача. Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким, але таким, щоб з нього можна було розгортати джгутики. Ділимо тісто на шість шматочків однакового розміру. Потім кожен шматочок ділимо на три і розкачуємо джгутики. З них плетемо косу, верх і низ придавлюємо щоб не втрачали форму. Перекладаємо на деко, змащуємо яйцем (його розбовтати з молоком або влити трохи водички) і посипаємо цукром. Випікати приблизно 20 хвилин при температурі 200 градусів. З такого ж тіста смачними виходять булочки і плюшки.
|