Як готується гусяча печінка з журавлиною, родзинками і вишнею?
Дане блюдо можна назвати щонайменше оригінальним і незвичайним, адже гусяча печінка тушкована разом з сушеними ягодами або іншими сухофруктами має досить цікавим і навіть пікантним смаком і незвичайним і дуже привабливим ароматом, до того ж готове блюдо виходить ще досить привабливим з виду, тобто осолодить не тільки смак, але і погляд! Продуктів для приготування цієї страви потрібно не так вже й багато - вам знадобиться таке: 300 г гусячої печінки, одна цибулина шалот, 50 грамів сушеної журавлини, 50 грамів сушеної вишні, 50 грамів родзинок, половина столової борошна, 50 мл білого столового вина, а також рослинну олію, сіль і перець за смаком.
Готується печінка запропонованим рецептом дуже просто і легко, а в результаті виходить три порції смачної страви. Гусячу печінку слід ретельно промити, а потім обсушити і порізати на невеликі шматочки, потім присипати невеликою кількістю борошна і перемішати. Цибулину шалот потрібно порізати півкільцями і обсмажити на добре розігрітому рослинному маслі. Коли цибуля набуде красивий золотистий відтінок до нього на сковорідку необхідно буде додати печінку і готувати на сильному вогні три-чотири хвилини, постійно перемішуючи суміш. Далі нагрівання потрібно зменшити, залити цибулю і печінку сухим вином і додати туди ж всі сухофрукти (до речі, сухофрукти можна вибрати і інші), після чого гасити все це під кришкою протягом 10-15 хвилин. Подавати блюдо гарячим, посипавши свіжою зеленню.