Главная » Статьи » Рецепти |
Горіхові кільця
Колечка дуже смачні, чимось нагадують ті горіхові кільця, що раніше продавалися в кондитерських і кафетеріях. Але домашні виходять все ж смачніше. Нам знадобиться: 180 грам маргарину або вершкового масла 200 грам цукру 600 грам борошна Два яйця Дві столові ложки сметани Пакетик ванільного цукру Півтори чайних ложки розпушувача або чайна ложка соди (соду погасити оцтом) Арахіс або волоські горіхи Масло або маргарин кімнатної температури перемішуємо з цукром до однорідної маси. Додаємо сметану і одне яйце. Друге яйце ділимо на жовток і білок, білок злегка збиваємо виделкою і теж додаємо в масляну суміш. Жовток поки відставляємо в сторону. Соду гасимо оцтом, додаємо в тісто. Всі інгредієнти добре перемішати. Якщо використовуєте не соду, а розпушувач - змішайте його з борошном. Поступово підсипати борошно і починайте замішувати тісто. Воно повинно вийти досить крутим, але не розсипчастим. Якщо не скочується в кулю, то додайте ще трохи сметани. Покладіть тісто на півгодини в холодильник. Потім розкачайте в пласт, товщину шару вибирайте в залежності від того, яке печиво хочете отримати. Якщо м'яке - товстіший, якщо розсипчасте - 0,5 див. Формочкою з зубчиками (для кексу) вирізуйте кільця, а серединку можна вирізати звичайною кришкою від пластикової пляшки. Жовток розколотіть зі столовою ложкою молока, змастіть колечка і умочіть змазаній стороною у рубані горіхи. Викладіть на деко, поставте в гарячу духовку і випікайте на середньому вогні 15 - 20 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 6 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |