М'ясні страви це завжди ситна та поживна їжа, ну і до того ж дуже смачна - мало знайдеться людей, які не любили б м'ясо, ну і ще менше господинь, які б не вміли готувати всілякі страви з него.Но частенько трапляється таке, що навіть ті господині, які добре вивчили технологію приготування того чи іншого м'ясної страви, при купівлі м'яса не завжди знають що саме взяти і який вид м'яса і конкретна частина туші підійде для приготування того чи іншого подібного страви, ну а це відіграє чималу роль. Так що в даній статті якраз і зібрані деякі рекомендації з даного питання - питання про те, яка конкретно частину м'яса необхідна для приготування різних страв. Для біфштексів ідеально підходить яловиче або свиняче філе або вирізка. Для приготування холодцю краще брати голяшки (яловичину третього сорту) - в такому випадку страва зможе добре застигнути і без використання желатину. Ці ж кістки чудово підійдуть і для варіння бульйону, при цьому наявне м'ясо можна буде зрізати і використовувати: сире піде на котлети, а варене може підійти для використання в якості фаршу в пиріжки або іншу випічку з начинкою. Якщо планується приготування смаженої або тушкованого м'яса, ну або ж котлет, то слід вибирати оковалок або хороший тонкий край. Для рагу і гуляшу підійде шийна частина, ну а для борщу або подібних перших страв рекомендується вибирати філейний край, лопатку або грудинку.