Главная » Статьи » Рецепти |
Кизиловий компот
З кизилу виходить незвичайно смачний компот - злегка терпкий, кисленький , ароматний і дуже красивого рубінового кольору. На фотографії він не дуже яскравий - це свіженький, тільки закатанный, ще гарячий. Колір і смак він набирає поступово. На 3-літрову банку: Три - чотири жмені ягід кизилу Склянку цукру Кипляча вода Компот з кизилу я робила двома способами - зі стерилізацією і без. Якщо без стерилізації, то ягоди потрібно залити киплячою водою, накрити банку кришкою і залишити на 15 - 20 хвилин, щоб кизил добре пропарити. Потім злити воду, знову довести до кипіння і ще раз залити. Знову почекати хвилин десять, перелити воду з банки в каструлю, закип'ятити. У банку засипати склянку цукру, залити киплячою водою і закатати. Перевернути, укутати ковдрою, залишити на добу. Якщо зі стерилізацією, то потрібно в банку засипати ягоди, цукор і влити окріп. Прикрити кришкою, поставити в каструлю з гарячою водою (на дно каструлі покладіть рушник) та з моменту закипання стерилізувати 15 - 20 хвилин. Відразу ж закатати і укутати в ковдру. Скільки зустрічала рецептів кизилового компоту - всі складні - потрібно бланшувати ягоди, варити сироп тощо. Ці два способи дуже прості і надійні, компот коштує до весни. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 4 | |
|
|
|
Всего комментариев: 1 | ||
| ||