Главная » Статьи » Рецепти

Кизиловий компот
З кизилу виходить незвичайно смачний компот - злегка терпкий, кисленький , ароматний і дуже красивого рубінового кольору. На фотографії він не дуже яскравий - це свіженький, тільки закатанный, ще гарячий. Колір і смак він набирає поступово.
На 3-літрову банку:

Три - чотири жмені ягід кизилу
Склянку цукру
Кипляча вода

Компот з кизилу я робила двома способами - зі стерилізацією і без. Якщо без стерилізації, то ягоди потрібно залити киплячою водою, накрити банку кришкою і залишити на 15 - 20 хвилин, щоб кизил добре пропарити. Потім злити воду, знову довести до кипіння і ще раз залити. Знову почекати хвилин десять, перелити воду з банки в каструлю, закип'ятити. У банку засипати склянку цукру, залити киплячою водою і закатати. Перевернути, укутати ковдрою, залишити на добу.
Якщо зі стерилізацією, то потрібно в банку засипати ягоди, цукор і влити окріп. Прикрити кришкою, поставити в каструлю з гарячою водою (на дно каструлі покладіть рушник) та з моменту закипання стерилізувати 15 - 20 хвилин. Відразу ж закатати і укутати в ковдру.
Скільки зустрічала рецептів кизилового компоту - всі складні - потрібно бланшувати ягоди, варити сироп тощо. Ці два способи дуже прості і надійні, компот коштує до весни.
Категория: Рецепти |
| Теги: водою, банку
Як приготувати овочеві кошики?
Як приготувати курячий рулет з перцем?
Ікра з кабачків і баклажанів
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: