Така запіканка з м'яса і печериць є одночасно дуже смачним і дивно ситним і поживним другим блюдом, так що незважаючи на те, що приготування страви і займе деякий час, але воно буде витрачено не даремно - апетитна запіканка сподобається без винятку всім, кому пощастить спробувати це блюдо! Для того, щоб приготувати запіканку з пропонованого рецепту вам будуть потрібні наступні продукти: півтора кілограма яловичого філе, 200 г печериць, дві середні цибулини, два черешка селери, два великих помідора, чотири зубчики часнику, 500 г листкового тіста (бездріжджового), яєчний жовток, дві столові ложки рослинного масла, три столові ложки борошна, 250 мл сухого червоного вина, свіжа петрушка, сіль і чорний перець, мелена паприка і гілочка чебрецю.
Яловичину потрібно промити і порізати на невеликі кубики, після чого злегка обсушити скибочки паперовим рушником і обваляти їх в суміші борошна, солі, перцю і паприки. Далі підготовлене таким чином м'ясо треба викласти у термостійку форму, туди ж покласти дрібно нарізану ріпчасту цибулю, порізану кубиками селеру, ну і подрібнений часник. Все це перемішати. залити червоним вином і відправити в гарячу духову піч на півтори години, при цьому форму слід періодично діставати і перемішувати її зміст. Далі форму слід дістати і залишити на час, щоб її вміст охололо, після чого додати до нього порізані невеликими шматочками помідори, подрібнену зелень і попередньо нарізані пластинками і обсмажені до напівготовності на рослинному маслі гриби, поперчити і посолити за смаком і перемішати. Листкове тісто тонко розкачати і накрити їм форму разом з усім вмістом, зверху тісто потрібно змастити жовтком, а прямо посередені зробити невеликий отвір. Повернути форму в духовку і готувати при 180 градусах протягом 35-40 хвилин.
|