Якщо існує єдине блюдо, яким можна представити тибетську кухню, - це момо. Ці приготовані на пару пельмені – всіма улюблена страва, що подається як у будні дні, так і майже на кожній вечірці. уществует лише одне виключення - момо ніколи не їдять в перший день нового року, тому що м'ясо, упрятанное в тісто, позначає упрятанную удачу. Тибетські пельмені - момо
Приготування момо трудомістко, зазвичай це робота для кількох людей, що спілкуються в процесі приготування їжі. Чоловіки зазвичай м'ясо рубають, а жінки ліплять момо, обмінюючись плітками і жартами.
Всі тонкощі техніки виробництва момо спрямовані на збереження соків усередині. Тому м'ясо краще рубати, ніж перемелювати, а з овочами слід поводитися дуже обережно, а крім того, момо не можна переварювати. Також існують свої тонкощі в поїданні момо. Спочатку треба відкусити шматочок тіста і випити соки, потім зачерпнути соус чилі і з'їсти інше. Ви можете їсти момо з будь-яким соусом чилі, але соус сонам пензом сибех – найкращий вибір.
Момо називають тибетські пельмені, непальські пельмені, китайські бауцзы, бурятські буузы.