Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати щавлевий суп з яловичиною
Грузинська кухня подарувала нам величезну кількість смачних супів. Одним з цих супів і є щавлевий суп з яловичиною. Смакота неймовірна. Спробуйте і самі переконаєтесь, що я кажу щиру правду.

Щавлевий суп з яловичиною

Вам знадобляться:

Яловичина (краще жирну) – 800-1000 р
Щавель – 200-250 г
Картопля – 600 р
Яйця (курячі) – 3 шт.
Моркву – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 цибулина
Свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком
Зелений лук – пучок
Борошно пшеничне – 2 ст.л.
Сіль, перець - за смаком
Масло топлене – 100 г
Сметана – 200 р
Вода холодна – 3½ л

Спосіб приготування:

1) Залийте водою м'ясо, попередньо нарізавши його на невеликі шматочки, і поставте варитися. Як тільки бульйон дійде до кипіння, зменшіть потужність вогню. По мірі утворення піни на поверхні бульйону, забирайте її з допомогою ложки.

2) Коли м'ясо майже звариться, додайте до неї почищені, але не нарізані (!), цибулю і моркву. Поваріть вміст каструлі 15-18 хвилин, після чого, переконавшись, що м'ясо повністю зварилося, процідіть бульйон з допомогою сита.

3) Дрібно наріжте зелену цибулю і відправте його обсмажуватися в масло, розтоплене в сковороді з глибокими бортиками. Коли цибуля обсмажиться, налийте в сковороду бульйон. Коли бульйон дійде до кипіння, покладіть в нього нарізану на невеликі шматочки картоплю, всю зелень, дрібно нарубану, а також нарізаний щавель, сіль і перець.
Нехай все вариться на невеликому вогні до того моменту, поки не буде готовий картопля.

4) В окремій мисці змішайте сметану з борошном і яйцями, краще буде навіть збити, а потім, потрібно ввести тонкою цівкою цю суміш у суп, постійно його помішуючи.

При подачі на стіл покладіть в кожну порцію м'ясо і, за бажанням свіжу зелень.

Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 3 | Теги: бульйон
Солянка збірна м'ясна
Десерт «Павлова» з полуницею
Швидкісний омлет
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: