Для приготування цієї страви нам знадобиться: 1 кг коропа, 150 грам печериць, 40 грам жиру, 60 г цибулі, 30 г манної крупи, 40 грамів булки, склянку молока, 1 яйце, 300 грамів овочів (крім капусти), спеції за смаком. Для желе: Літр бульйону, 15 г желатину, два білка для освітлення.
Очищаємо коропа від луски, зрізаємо плавники і хвіст і промиваємо. Не розрізаючи черевця, робимо надрізи навколо голови. Видаляємо голову з нутрощами. Нарізаємо карпа шматочками шириною 4 сантиметри. Відкласти шматки однакової довжини, вони нам знадобляться для фарширування. Шматки від хвоста, які менше за розміром, очищаємо від кісток і вживаємо для фаршу. Варимо бульйон з промитих овочів, кісток, голови, спецій. Печериці промиваємо і дрібно шаткуємо. Тушкувати 15 хвилин, в жирі, додавши цибулю, перець, сіль. Пропускаємо через м'ясорубку м'якоть з голови, попередньо замочену булку, печериці тушковані. Після чого отриману масу ми змішуємо з манною крупою, яйцем і 3 ложками молока або води. Додати сіль перець за смаком. Фарш має вийти густим і пишним. Заповнюємо шматки риби фаршем, залити бульйоном. Варити 30 хвилин. Порції риби прикрашаємо морквою, огірками, кружечками яєць і заливаємо желе. Охолоджуємо. Блюдо готове.
|