Кулфі - це традиційний холодний десерт з індійської кухні, по своєму смаку і консистенції нагадує морозиво, але крім цього володіє неповторним ароматом спецій (кардамону) і фісташок. Також цікавою деталлю цього рецепту є те, що морозиво кулфі готується з додаванням білого хліба, що прямо-таки незвично для подібного ласощі. Для приготування такого оригінального і навіть екзотичного десерту вам знадобиться наступний набір складових: чотири склянки цільного коров'ячого молока, одна скибочка білого хліба, чверть склянки цукру (можна використовувати звичайний білий цукор, але краще все-таки взяти коричневий), одна столова ложка кукурудзяного крохмалю, половинка столової ложки кардамону і мигдаль (десять штучок).
попередньо Очищений від шкірки мигдаль слід змішати з цукром і кардамоном. Скибочка білого хліба без кірки порізати на маленькі шматочки і разом з крохмалем і половиною склянки молока помістити в чашу блендера і перемолоти до однорідного стану. Молоко, що залишилося (три з половиною склянки) потрібно вилити в каструльку з товстим дном, довести до кипіння і, зменшивши вогонь, варити до тих пір, поки його не стане менше на одну третину. Потім в каструлю до уваренному молока потрібно додати суміш хліба, молока і крохмалю, прокип'ятити суміш протягом ще п'яти хвилин і всипати туди суху суміш з мигдалю, кардамону і цукру. Масу ще раз ретельно перемішати і продовжувати варити до загустіння (близько 10 хвилин), після чого перелити суміш у скляну форму (миску), остудити і відправити в морозилку годин на сім-вісім. Застигле ласощі викласти з форми на плоске блюдо і порізати. При бажанні можна прикрасити кулфі горішками.