Главная » Статьи » Рецепти |
Лазанья: 10 кращих рецептів
n-->Якщо ви коли-небудь побуваєте в Італії, вас обов'язково будуть намагатися пригостити відмінною лазаньєю. Правильно приготовлена, вона здатна завоювати серце будь-якого гурмана вже з першого шматочка. Сьогодні ми пропонуємо вам найкращі рецепти цього вишуканого блюда італійської кухні. Власне, а що таке лазанья і як вона готується? Основою даного блюда є кілька шарів висушеного, а після звареного і запеченого пшеничного тіста. Ну а між шарами розташовуються різноманітні начинки: м'ясний фарш, овочі, гриби, м'ясо в будь-якому вигляді та ін. завершення страва майже завжди посипається тертим сиром і запікається в духовці. Хочемо звернути вашу увагу, що тісто для лазаньї можна приготувати самостійно. Але ми все-таки рекомендуємо вам придбати в супермаркеті готове тісто для лазаньї. Ви заощадите час – це раз. Лазанья швидше за все вийде такою, як повинна бути – це два. Лазанья з соусом Болоньєзе Інгредієнти: 400 грам листя лазаньї, 150 грам яловичого фаршу і стільки ж свинячого, склянка червоного вина, 1 морква, 1 цибулина, 2 корінці селери, 6 ложок вершкового масла, 1 тюбик пасти томатної, бульйон, сіль, перець і сир по своєму смаку. Як готувати: Радимо почати приготування лазаньї з соусу. Наріжте дрібно цибулю, моркву, селеру і висипте їх в глибоку сковорідку, попередньо розігрів в ній розтоплене масло. Після обсмажування додаємо фарш, виливаємо червоне вино, томатну пасту, додаємо сіль і перець за смаком. Все ще раз перемішуємо і завершуємо приготування соусу тим, що вливаємо 100 грам бульйону. Тепер приступаємо до лазаньї. Листи лазаньї відварюємо в солоній воді з невеликим додаванням рослинної або оливкової олії. Викладаємо у форму листи лазаньї і чергуємо з соусом Болоньєзе. Оптимально брати 5 аркушів. Зверху посипаємо сиром і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 12 – 15 хвилин. Блюдо готове, приємного вам апетиту! Овочева лазанья Інгредієнти: 300 грам шампіньйонів, 600 г баклажанів, 100 мл оливкової олії, 1 морква, 2 цибулини, 1 стручок перцю солодкого, 200 грам консервованих помідорів, 200 г тертого сиру, стебло селери, половина чайної ложки чебрецю і стільки ж материнки, 250 грам тіста (пластинки лазаньї), 50 грам борошна, 50 грам вершкового масла, 750 мл молока. Як готувати: Спочатку приготуйте начинку. Моркву і одну цибулину перець і селеру наріжте, протушкувати в 30 мл оливкової олії. Окремо також протушкувати помідори і пряні трави протягом 15 хвилин. Кружечки баклажана обсмажте в маслі, також протушкувати в ньому гриби і цибулю. Для приготування білого соусу обсмажте борошно у вершковому маслі і влийте молоко, потримайте 3 хвилини. Налийте у форму трохи білого соусу, зверху покладіть пластини лазаньї, полийте їх зверху білим соусом, а потім викладіть шарами баклажани, гриби з томатним соусом. Знову пластини, змастіть білим соусом і повторіть процедуру. Верхній шар також змащують білим соусом, посипають сиром і відправляють в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Лазанья зі шпинатом і м'ясним фаршем Інгредієнти: 12 пластин лазаньї, 4 пучка зеленого цибулі, 4 зубчики часнику, 200 грам помідор, рослинне масло, 100 г вареного окосту, 200 грам шпинату, 500 грам м'ясного фаршу, 4 столові ложки рубаної зелені, 240 грам моцарели, 300 мл вершків, 4 яйця, сіль і перець, 80 грам тертого сиру пармезану, 250 мл томатного соусу, 1 ст. ложка вершкового масла. Як готувати: Відваріть лазанью до напівготовності, після чого відкиньте тісто на друшляк. Цибулю і часник дрібно порубайте і протушкувати в 2 столових ложках рослинного масла. Додайте фарш, підсмажте, а потім змішайте з подрібненими помідорами, зеленню і окостом. Приправте і паралельно збийте вершки з яйцями і пармезаном. Сир моцарела наріжте скибочками. Змастіть форму рослинним маслом, покладіть на неї відразу 4 пластини лазаньї. Потім викладіть шарами спочатку шпинат, а потім 1/3 вершків, ще 4 пластини, фарш, знову 1/3 вершків, всі чотири пластини, сир моцарелла і решта вершки. Покрийте шматочками вершкового масла, полийте соусом. Запікайте 35 хвилин при т-ре 200 градусів. Лазанья в мультиварці Інгредієнти: 500 грам фаршу, 1 цибулина, 1 стакан томатного соусу, столова ложка сушеної петрушки, сіль і перець за смаком, 200 грам листів для лазаньї, 150 грам сиру, олія для смаження. Для соусу візьміть 2 яйця, 1,5 склянки молока, 2 ст.л. борошна і 2 ст.л. вершкового масла. Як готувати: Обсмажуємо порубаний лук на сковорідці до прозорості, додаємо фарш і тушкуємо хвилин десять. Потім вливаємо томатний соус, додаємо петрушку, сіль з перцем. Для соусу розтоплюємо вершкове масло в каструлі, додаємо борошно і обсмажуємо 2-3 хвилини. Потім вливаємо молоко і помішуємо пару хвилин. Коли соус загусне, знімаємо з вогню, додаємо яйця по одному і половину натертого сиру. Солимо і перчимо, перемішуємо. На дно мультиварки викладаємо трохи соусу, потім листи лазаньї. Якщо вони не влазять, сміливо ламайте їх. Поверх усього цього викладаємо частину фаршу, знову соус. Посипаємо сиром і повторюємо процедуру 3 рази. Ставимо в режим «Випічка» і чекаємо на 1 годину. Лазанья з грибами Інгредієнти: 7 грам сушених білих грибів, суміш різних грибів (можна брати печериці, гливи) – 350 грам, 30 грам вершкового масла, 1 ріпчаста цибулина, 1 столова ложка чебрецю, 3 яєчних жовтка, ½ склянки вершків, 1 склянку тертого пармезану, 8 листів лазаньї. Як готувати: Сушені гриби заливаються водою на 15 хвилин. Великі гриби розрізати навпіл. Вершкове масло розігрійте на вогні в сковороді. Нарізану півкільцями цибулю обсмажте в олії до м'якості, додайте чебрець і всі гриби, варіть 1-2 хвилини. Жовтки збийте з половиною пармезану. Листи лазаньї відваріть у великій кількості підсоленої киплячої води, злийте і відразу ж перемішайте з яєчно-вершковою сумішшю. Гриби розігрійте. Грибну начинку викладіть на лист лазаньї, складений удвічі, накрийте іншим листом, збризніть яєчно-вершковою сумішшю і посипте пармезаном. Лазанья з грибами і курячим філе Інгредієнти: 250 грам листів лазаньї, 700 грам курячого філе, 1 банка консервованих печериць, 4 помідори, 300 грам сиру, 1 голівка цибулі, 1 пучок зелені, 100 грам вершкового масла, 5 ложок борошна пшеничного, 1 літр молока, сіль і спеції за смаком. Як готувати: Спочатку приготуємо начинку. Дрібно наріжемо лук, філе з грибами. Обсмажимо на олії цибулю, додамо туди філе і присмажимо протягом 5 хвилин. Додамо гриби, посолити і поперчити, після чого підсмажимо ще 15 хвилин. Для соусу бешамель вершкове масло розтопити, додати борошно, злегка обсмажимо. Потім вливаємо молоко, посолити, поперчити і варимо, помішуючи до тих пір, поки соус не загусне. По консистенції він повинен нагадувати рідку сметану. Помідори очищаємо від шкірки, подрібнюємо в блендері. Зелень дрібно кришимо і змішуємо з помідорами. У форму для запікання викладіть в один шар листи лазаньї, покладіть на них половину грибів з філе, а потім половину соусу. Викладіть листи лазаньї, що залишилися гриби з філе, соус, знову листи лазаньї, помідори. Ставимо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Через 20 хвилин посипати тертим сиром і запікати ще 20 хвилин. Лазанья в сковороді Інгредієнти: томати у власному соку 800 грам, 1 столова ложка ол.масла, 1 цибулина, половина чайної ложки солі, 3 зубчики часнику, на кінчику ножа червоний перець пластівцями, 450 грам фаршу м'ясного, 10 листів лазаньї, 220 грам томатного соусу, стакан тертого пармезану, 2 столові ложки базиліка, 220 грам сиру рікотта. Як готувати: Пропустіть через м'ясорубку цибулину, часник і базилік дрібно наріжте, а листи для лазаньї розламайте навпіл. Наріжте помідори дрібно і викладіть в миску. Зазбавьте водою. Обсмажте цибулю до м'якості у великій сковроде, додайте часник з червоним перцем, викладіть фарш. Коли він приготується, викладіть зверху половинки листів для лазаньї, однак не перемішуйте. Зверху залийте нарізані помідори і томатний соус, але знову не перемішуйте. Накрийте кришкою і протушкувати хвилин 20 на маленькому вогні. Потім вимкніть вогонь і додайте спочатку половину пармезану, а потім рікотту. Не перемішуйте. Наприкінці готування знімаємо кришку, присипаємо другою половиною пармезану, рубаним базиліком і подаємо до столу. Капустяна лазанья Інгредієнти: 1 капуста, 2 репчатых цибулі, 3 зубчики часнику, 1 морква, 500 грам м'ясного фаршу, 100 грам твердого сиру, 2 столові ложки вершкового масла, 1 їдальня ложка борошна, 1 склянка молока, сіль і перець за смаком. Як готувати: капусту Розберіть на листя, викладіть їх в киплячу воду на 2 хвилини. Відкиньте на друшляк і поріжте. Очистіть цибулю з часником та морквою, сир і моркву натріть на тертці, цибулю і часник подрібніть. Фарш обсмажте на вершковому маслі, додайте туди цибулю, часник і моркву, прожарте хвилин десять. Додайте нарізану капусту, перець і сіль, протушкувати 5 хвилин. В якості соусу візьміть борошно обсмажте в маслі, влийте молоко, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Потім викладіть в спеціальну форму шарами 3 листа капусти, 1/5 фаршу, соус. Повторіть так кілька разів. Полийте соусом і посипте сиром. Запікати в духовці при 200 градусах. Лазанья з лосося, шпинату і креветок Інгредієнти: 300 г свіжого шпинату, 3 сухих листків лазаньї, 400 грам білого соусу, 170 грам лосося, 150 грам креветок, 25 грам пармезану, щіпка мускатного горіха. Як готувати: Розігріваємо духовку до 200 градусів. Рибу готуємо в пароварці або злегка припускаємо в невеликій кількості води. Охолоджуємо і ламаємо на шматочки невеликого розміру. Викладаємо шпинат в друшляк і промиваємо гарячою водою, після чого промиваємо в холодній. Трохи віджимаємо і перекладаємо в миску. Солимо, перчимо за смаком. Листя лазаньї опустити в киплячу воду на 2 хвилини. На дно прямокутної форми, змазані маслом, кладемо лист лазаньї, зверху виливаємо 1/3 соусу і розрівнюємо. Зверху кладемо половину шпинату, половину лосося, половину риби. Накриваємо листом лазаньї, знову поливаємо соусом і викладаємо залишилися інгредієнти. Накриваємо листом лазаньї, виливаємо залишки соусу, посипаємо мускатом і пармезаном, солимо і перчимо. Запікати 25-30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Часникова лазанья Інгредієнти: 60 грам часнику, 100 мл оливкової олії, 75 грам вершкового масла, сир пармезан-за смаком, 300 грам тіста для лазаньї, 150 грам волоських горіхів. Як готувати: Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Замочіть горіхи в окропі 5 хвилин, злийте і очистіть. Подрібніть в комбайні разом з часником і хлібними крихтами, щоб вийшла груба паста. Потім додайте трохи оливкової олії і продовжуйте розмішувати, поки соус не стане однорідним. Додайте спеції. Відваріть листя лазаньї майже до готовності. На дно форми покладіть шматочок масла, а потім шар листів для лазаньї. Додайте соус, трохи масла і пармезану. Повторіть процедуру кілька разів. Зверху у вас буде шар соусу, пармезаан і масла. Запікайте протягом 15 хвилин. Подавати в теплому вигляді. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 2 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |