Цей суп готується з форелі, сьомги, словом потрібен шматочок червоної рибки. Такі необхідні продукти: п'ять великих картоплин,одна велика цибулина, чотириста грам лосося (ну або форелі), півлітра молока, сіль, їдальня ложечка борошна (борошно потрібна для надання супу густоти). Готуємо фінський рибний супчик: спочатку чистимо картоплю і цибулю, цибулинку на тонкі кільця (або на підлозі кільця) ріжемо, картоплю скибочками нарізаємо дрібними. Ставимо воду (один літр) на вогонь, додаємо цибулю і картоплю, сіль, варимо десять хвилин (приблизний час). Як тільки картопелька майже звариться, додаємо нарізану рибку, варимо три хвилини і після цього вливаємо молоко. Але спочатку в молоці треба розмішати ложку борошна і вже потім вливати його в суп.
Варимо фінський суп ще хвилин п'ять, пробуємо на смак, вимикаємо вогонь. Ну і який же рибний суп без зелені, нарізаємо дрібно дрібно кріп і в кожну тарілку розливаємо суп, кладемо по шматочку рибки, посипаємо зеленню (кріп в даному випадку - найкраща зелень). Приємного!