Один з найбільш відомих страв традиційної угорської кухні є гуляш, який представляє собою щось середнє між жарким з яловичини або телятини і густим наваристим супчиком. Блюдо виходить дуже смачним і ситним, а також завдяки великій кількості різноманітних спецій дивно ароматним! Список складових, які знадобляться для того, щоб приготувати справжній угорський гуляш: один літр м'ясного бульйону, трохи більше двох кілограмів яловичини або телятини, 900 грамів ріпчастої цибулі, 60 мл рослинного масла, три-чотири зубчики часнику, 120 грамів томатної пасти, сіль за смаком, а також три-чотири столові ложки угорської паприки, мелений чорний перець і насіння кмину.
Часник і ріпчасту цибулю слід почистити і дрібно порізати, після чого смажити в розігрітому рослинному маслі в каструлі з товстим дном до рум'яного кольору. Далі до обсмаженою часнику і цибулі потрібно додати паприку, насіння кмину, сіль і перець за смаком, а також бульйон змішати з томатною пастою, ретельно перемішати вміст каструлі і довести до кипіння. Свіже м'ясо необхідно нарізати порційними шматочками (розміром приблизно 4 на 4 сантиметри), потім викласти в каструлю і готувати на середньому вогні до повної готовності м'яса (близько одного-півтора годин), при цьому кришкою каструлю закривати не потрібно, а її вміст треба періодично помішувати. Подають гуляш з будь-яким підходящим гарніром, посипавши свіжою зеленню.