Практично всі люблять літній період, от тільки в спекотні літні дні достатньої проблемою виступає питання про те, що ж можна такого приготувати, щоб страва була одночасно смачним і поживним, а також і приємно охолоджує, ну і саме таким блюдом і є пропонований тут рецепт овочевого супу, приготовленого на основі свіжого молодого зеленого горошку, який як раз і дозріває в цей період. Інгредієнти, які знадобляться для приготування цього легкого холодного супу (на чотири порції): 400 грамів зеленого стручкового гороху, один пучок свіжого щавлю, шість-сім пір'я зеленої цибулі, два зубчики часнику, приблизно 900 мл овочевого бульйону, чотири столові ложки сметани, одна столова ложка рослинної олії, а також мелений чорний перець, сіль і чотири гілочки свіжої м'яти.
Свіжі овочі, то є щавель, горох, м'яту і зелений цибулька слід ретельно промити. Зелену цибулю дрібно порізати, часник подрібнити і всі разом смажити на розігрітому рослинному маслі протягом п'яти хвилин. Далі залити обсмажені цибулю і часник овочевим бульйоном, покласти туди ж зелений стручковий горошок (у стручків попередньо потрібно зрізати кінчики) і варити близько 10 хвилин. Після додати щавель і м'яту і продовжувати готувати ще три-чотири хвилини, а після цього прибрати суп з вогню і дати йому трохи охолонути. Захололий суп подрібнити за допомогою блендера до однорідного стану, додати перець і сіль за смаком і прибрати в холодильник на кілька годин. Подавати холодний суп слід разом зі сметаною - по одній столовій ложці на кожну порцію.