Салат цей примітний тим, що він може бути як теплим (і в цьому випадку він подається відразу ж, поки запечені і смажені овочі ще не охололи), так і звичайним, подающемся в холодному вигляді. Не менш цікавою і незвичайною в запропонованому рецепті є заправка, яка і надає даній страві такий приголомшливий смак і аромат. Ну і також не варто забувати про те, що страви з овочів завжди дуже корисні і багаті багатьма цінними для організму речовинами... Для приготування салату вам знадобиться: три штучки болгарського перцю (червоного, зеленого і жовтого кольорів), два кабачка середніх розмірів, два невеликих баклажана, чотири помідори-вершки, два зубчики часнику і 60 мілілітрів оливкової олії, а крім цього для приготування заправки потрібно взяти ще 60 мілілітрів оливкової олії, одну столову ложку темного бальзамічного оцту, невелику щіпку цукру, чорний перець і сіль, кілька гілочок свіжої петрушки і зубок часнику.
Спочатку слід підготувати овочі: спершу ретельно вимити, а потім нарізати солодкий перець і помідори на четвертинки (перці звільнити від плодоніжок і насіння), а кабачки і баклажани нарізати по діагоналі на кружечки в сантиметр завтовшки. Оливкова олія гарненько змішати з пропущеними через прес двома зубчиками часнику і полити цією сумішшю овочі, ретельно перемішавши їх. І поки овочі маринуються можна підготувати заправку: подрібнену зелень петрушки потрібно змішати з дрібно нарубаним часником, цукром і бальзамічним оцтом, після чого збити суміш влити в неї оливкова масло і знову добре збити. Додати в заправку чорний перець і сіль. На сухій сковороді-гриль по черзі обсмажувати овочі, спершу гуртки кабачків і баклажанів, а потім шматочки перець і скибочки помідорів. Овочі обсмажують з обох сторін по парі хвилин. Скласти готові овочі в салатник і, заправивши підготовленою сумішшю, перемішати і подавати до столу.