Про таких стравах, як вареники або запіканка чули мабуть всі, та й до того ж швидше за все навіть не раз їх пробували, але тільки окремо, але от про те, що зробити запіканку можна з вареників більшість до цього і не здогадувалися, а між тим це досить цікавий і оригінальний спосіб трохи урізноманітнити улюблене і смачне, але вже досить звичне блюдо. Ну а крім цього, така запіканка готується дуже швидко і тому її цілком можна приготувати в якості ситного сніданку, ну або на обід. Отже, для того, щоб приготувати таку запіканку з вареників вам знадобиться наступний список продуктів: близько 200 грамів вареників з картоплею (ну або ж будь-який інший несолодкої начинкою за вашим вибором), 200 г свіжих печериць, чотири столові ложки рослинної олії, 50 г будь-якого твердого сиру, одна велика ріпчаста цибулина, сіль та інші спеції, вода, а також свіжа зелень (петрушка, кріп).
Свіжі печериці слід ретельно вимити і порізати досить товстенькими пластинками, цибулю почистити і нарізати півкільцями, після чого трохи обсмажити їх на рослинній олії і злегка згасити. Твердий сир натерти на крупній тертці. В невелику жароміцну форму щедро змащену рослинним маслом потрібно викласти один шар вареників, на них покласти обсмажені гриби і цибулю і накрити ще одним шаром вареників. Все це слід посолити і поперчити (можна додати інші спеції за смаком), посипати тертим сиром, залити однією склянкою води і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готову запіканку потрібно посипати подрібненою зеленню і подавати до столу в гарячому вигляді.