Як готувати рулетики з баклажанів з м'ясним фаршем?
Такі аппетитнейшие і дуже смачні гарячі рулетики з баклажанів з фаршем з свинини і яловичини можуть бути як повсякденним блюдом, так і чудовій святковій закускою, адже подати дане блюдо можна також і в дуже привабливому вигляді - у вигляді тонко нарізаних медальйонів прикрашених свіжою зеленню. Ну а для того, щоб приготувати таке чудово смачне і дуже ситне блюдо вам знадобляться такі інгредієнти (на чотири порції): один великий баклажан (приблизно 400 грамів), 150 грамів свинячої шийки, близько 100 грамів яловичини, одна середня головка ріпчастої цибулі, одне яйце, 50 г панірувальних сухарів, 50 грамів сиру Фета, а так зелень базиліка, перець і сіль.
Вимитий баклажан слід порізати на тонкі поздовжні пластинки (товщиною не більше трьох-чотирьох міліметрів), посипати їх сіллю і залишити на деякий час (20-30 хвилин), після чого промити холодною водою і обсушити. Ріпчасту цибулю треба очистити і дрібно нарізати, подрібнити зелень базиліка. Обидва види м'яса пропустити через м'ясорубку, а потім змішати з підготовленим цибулею, базиліком, а також панірувальними сухарями. Додати у фарш сире яйце і розім'ятим сир Фета, поперчити і посолити за смаком, ну і ретельно перемішати. Готовий фарш охолодити, а після на кожну пластинку баклажана покласти по півтори столових ложки, згорнути в рулетик і скріпити зубочисткою. Всі підготовлені таким чином рулети викласти на змащений лист і випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати страву потрібно в гарячому вигляді цілими рулетиками або ж тонко порізати.