Найвигідніша сушка з точки зору збереження вітамінів і з точки зору витрат - природна - на сонечку, на веранді або на горищі. Але для цього потрібні чи не ідеальні умови та до того ж плоди можуть сохнути від кількох днів до двох тижнів. Ось і доводиться шукати способи щоб прискорити сушку - сушити в духовці, в спеціальних сушарках і навіть в аерогрилі. Безсумнівний плюс аэрогриля - сушка відбувається в три чотири рази швидше, ніж якщо б ви сушили таку ж кількість сировини в духовці. До швидкості роботи додається ще один плюс - в кухні немає спекотного повітря. Мінуси - невеликий розмір ємності, місткості аерогриль значно поступається навіть невеликий духовці. Сушити доведеться в кілька прийомів. Але цей мінус може бути і перевагою - різні види фруктів і різні продукти не рекомендується сушити одночасно, так що якщо ви сушіть овочі, зелень або ягоди невеликими партіями - краще користуватися аэрогрилем. Сушка в аерогрилі здійснюється в спеціальному режимі із температурою від 95 до 120 градусів. для зелені виставляється низька швидкість обдування, для фруктів і овочів - середня, для грибів - висока. Від вас потрібна мінімальна участь в процесі - ви закладаєте продукти для сушіння і можете займатися своїми справами, техніка все зробить сама. Час сушіння в аерогрилі значно скорочується порівняно з духовкою за рахунок активної циркуляції повітря. Однак аерогриль не розрахований на відтік вологи, тому кришку потрібно залишити відчиненими.