Скажу відразу: торт готується довго, рецепт не найпростіший. Тобто, якщо ви раніше ніколи не робили сирні торти, перший раз випічка може не вийти. Але нагородою за ваші труди обов'язково стане смачний торт і вдячність близьких людей.
Перерахуємо необхідні інгредієнти:
1. Для коржа:
- 200г бісквітного печива.
- 100 г подрібнених ядер лісових горіхів (можна купити в магазині).
- 150 г розтопленого масла.
2. Для начинки:
- 6 листочків білого желатину.
- 500 г нежирного сиру (0% або максимум 5%).
- 150 г цукру.
- сік з 2 лимонів.
- 250 мл вершків для збивання.
- 4 ст. л. апельсинового лікеру.
- 5 середніх ківі.
3. Для заливки:
- 1 пакетик прозорого желатину для торта.
- 250 мл води.
- 2 ст.л. цукру.
Рецепт приготування.
Завжди починаємо з приготування підстави для торта. Для цього розкришите бісквітне печене, перемішайте крихту з горіхами, додайте розтоплене масло і гарненько розмішайте. Отриману масу рівним шаром викладіть у форму діаметром 26 см, попередньо змастивши її олією і добре утрамбуйте з допомогою столової ложки.
начинки змішати желатин з водою, дайте йому постояти. Сир змішайте міксером з цукром і лимонним соком. Використовуйте насадку віничок.
Починається найскладніше і цікаве! Підігріваємо желатин в каструльці до повного розчинення, постійно помішуючи, додаємо сирну масу. Збийте вершки в круту піну і додайте в начинку з апельсиновим лікером.
Начинку викладаємо у форму, вирівнюємо поверхню і ставимо в холодильник на пару годин. В кінці готування ківі нарізаємо кільцями і викладаємо зверху на торт.
|