Шоколадний пудинг - смачні ласощі, а в поєднанні з журавлиною це ще і неймовірно корисний десерт. Готується він просто, а журавлина підійде як в'ялена, так і свіжа. Отже, нам буде потрібно вівсяне борошно і вівсяні висівки, плюс молоко, цукор і журавлина. Вівсяну муку можна отримати шляхом подрібнення в кавомолці вівсяних пластівців. Якщо у вас є в наявності вівсянка в зернах - подрібніть її, в цьому випадку десерт буде ще більш корисним.
Змішуємо по дві столові ложки висівок і борошна вівсяної, всипаємо ложечку цукру і ложечку какао-порошку. Вливаємо молоко (орієнтуємося на густоту пудингу) і варимо до закипання, а потім ще три хвилини на дуже слабкому вогні постійно помішуючи. Пробуємо на солодкість.
В самому кінці можна ще і пару плиток шоколаду додати, щоб пудинг вийшов максимально шоколадним! Журавлина додається в самому кінці, коли пудинг вже зовсім охолов. Всі складові перемішуються і викладаються в мініатюрні силіконові формочки. Як тільки пудинг застигне, перекладаємо його форм в тарілки і обсипаємо какао або цукровою пудрою. Приємного!