Для приготування мови під винним соусом вам будуть потрібні наступні інгредієнти: один яловичий язик середньої величини, 500 грамів сухого червоного вина, дві столові ложки томатної пасти, один стакан яловичого бульйону, одна середнього розміру цибулина і одна середня морква, дві столові ложки борошна, приблизно 20 грамів вершкового масла, лавровий лист, сіль і чорний мелений перець, пряні трави. Мова добре помити, а потім відварити і почистити. Приготувати винний соус. У сотейнику на суміші вершкового масла і олії обсмажити подрібнені попередньо цибулю і морквину, пряну зелень. Потім до них всипати дві ложки борошна і пропассеровать протягом приблизно п'яти хвилин. Додати туди вино, бульйон, сіль і перець і варити близько сорока хвилин, ретельно і постійно помішуючи соус. Вийняти зелень і процідити соус через сито. Мова нарізати середніми скибочками і полити гарячим винним соусом. Гарніром до цієї страви можуть бути відварені макарони або смажену картоплю.
|