Главная » Статьи » Рецепти

Що приготувати на Новий рік 2015

Новорічні свята наближаються. Кулінарні блокноти кожної господині поповнюються новими рецептами салатів, закусок, гарячих м'ясних і рибних страв, десертів. Що приготувати на новий рік 2015, щоб задобрити норовистую конячку? Які страви стануть популярними і швидше всього розійдуться на святковому столі?
Почнемо з закусок, адже саме з подачі порційних закусок починається будь-яке новорічне застілля.
Сирна закуска на чіпсах
Продукти: 2 помідора, упаковка чіпсів, банка маслин, 100 гр. сиру, часник, майонез і зелень.
Приготування: інгредієнти для начинки, всі, крім чіпсів, нарізати дрібними кубиками, сир треться на тертці, змішуються, до них додається подрібнений часник, зелень і майонез. Отримана салатна маса викладається на чіпси і подається до столу. Зверху порційні закусочні чіпси можна красиво прикрасити оливками та зеленню.

Рулетики з лаваша з сьомгою, сиром і шинкою
Продукти: лаваш тонкий 2 штучки, по 150 грам шинки і слабосоленої сьомги, м'який сир і зелень свіжа.
Приготування: лаваш розкочується і змащується щедрим шаром м'якого сиру; на один шар лаваша поверх сиру укладається тонко нарізана сьомга, на другий пласт поверх сирка викладається нарізана скибочками шинки. Зверху йде зелень. Згортаються рулети нарізати на порційні шматочки. Така закуска повинна охолодитися в холодильнику близько двох годин.

Салат "Підкова" - альтернатива знаменитому "Олів'є"
Продукти: 2 авокадо, 150 гр.сыра твердого, майонез, упаковка крабового м'яса, 2 яйця, 5 ст. ложок будь ікри (в пріоритеті червона).
Приготування: яйця відварити і натерти на тертку, теж натерти сир, авокадо подрібнити кубиками; салат "Підкова" викласти шарами. Спочатку йдуть яйця, шар майонезу, потім крабове м'ясо і майонез, авокадо і ікра, а зверху сир. Прикрасьте салат по своєму смаку, багато майонезом пишуть на "Підкові" побажання до Нового Року.

Салат з курячим філе і огірками в апельсині (дуже гарна подача)
Продукти: три апельсина, два свіжих огірка, одна куряча грудка і майонез, плюс зелень.
Приготування: апельсини слід розрізати на дві частини, вийняти м'якоть і нарізати її кубиками; огірки свіжі і зварене до готовності філе - теж дрібно нарізати. Змішати апельсини, огірки, м'ясо, заправити майонезом і отриманим салатом нафарширувати порожні апельсинові чаші. Прикрасити зеленню.

Свинина "Новорічний аромат" (з мандаринами і розмарином)
Продукти: м'якоть свинини-500 грам, пів кг мандарин, гвоздика, розмарин, сіль, перець і олію для смаження.
Приготування: шматочки свинини, нарізані дрібними кубиками, викласти в сковорідку, смажити 10 хвилин, потім додати очищені від плівок часточки мандаринів, смажити ще 10 хвилин, відправити на сковорідку гілочки розмарину, гвоздику, посолити, поперчити і смажити м'ясо до готовності.

Курча, запечений з сиром і ароматними травами
Продукти: курча, часник, чебрець, гострий перець і баночка м'якого сиру.
Приготування: курчати розрізати вздовж грудки і розгорнути; змішати сир з травами, видавленим через прес часником, сіллю, перцем. Отриманої ароматною сирною масою обмазати курчати і відправити в духовку запікатися на сорок хвилин.

Свинина з чорносливом, тушковані в пиві
Інгредієнти: пол кг свинини, дві жмені чорносливу без кісточок, 150 мл пива будь-якого, спеції і масло рослинне.
Як готувати: м'ясо промити, нарізати кубиками, відправити на сковорідку і смажити з рослинним маслом 10 хвилин. Додати спеції і пиво, тушкувати пів години. Додати чорнослив і тушкувати ще близько десяти хвилин. Подається з зеленню.

Картопля-гармошка (швидко, просто і смачно)
Інгредієнти: бекон, картопля, сіль і перець, фольга для завертання.
Як готується: кожна сира картошина чиститься, миється і надрізається часто у вигляді гармошки; бекон нарізати тонкими смужками і ці смужки вставляються в прорізі. Зверху картопля солиться і посипається перцем, загортається в фольгу. Запікається годину при температурі 180 градусів.

Курка, фарширована картоплею (готується в рукаві)
Продукти: одна курка, сіль, спеції, картоплі пів кіло. Майонез і кетчуп.
Готуємо: курку промити, натерти сіллю і перцем всередині і зовні; картоплю помити, почистити, дрібно нарізати і посолити. Нафарширувати курку картоплею, зашити. Зверху обмазати курочку сумішшю кетчупу та майонезу, упакувати в рукав і запекти до готовності в духовці. Готову курку вийняти з рукава і потримати в духовці ще 10 хвилин для утворення скоринки.

Риба, запечена під сиром
Продукти: пол кг будь-якої білої риби, кетчуп, три помідори, 200 гр. твердого сиру, зелень, сіль і спеції для риби.
Як готувати: рибу нарізати великими шматками, покласти шматочки на деко, посолити, посипати спеціями, а зверху викласти кружальця помідорів. Посолити. Зробити сіточку з кетчупу і покрити тертим сиром. Запекти до готовності в духовці і перед самою подачею посипати зеленню.
Який же новорічний стіл без десертів і солодкого? Пропонуємо рецепти солодких страв на новорічний стіл 2014.
Бісквітний рулет (дуже легкий у приготуванні, але дуже смачний)
Продукти: 5 яєць, 1 склянку цукрового піску (можна трохи зменшити кількість цукру), ваніль і один стакан борошна. Будь-яке варення.
Приготування: жовтки збиваються з частиною цукрового піску, білки збиваються міксером з рештою цукру. Обидві яєчні маси з'єднуються, всипається борошно. Тісто рідке. Виливаємо тісто на пекарській папір, що знаходиться на деку, випікаємо 20 хвилин при темп. +175. Випечений бісквіт, поки не охолов, звертаємо щільним рулетом, потім папір знімаємо, рулет розгортаємо і змащуємо варенням, знову щільно скачуємо. Святковий бісквітний рулет готовий! Верх можна прикрасити кремом, вершками або розтопленим шоколадом.  
Що ще можна приготувати на Новий рік? Добірка рецептів, поради, меню >>> Новорічне вівсяне печиво
Інгредієнти: 3 яйця, 150 гр. цукру, 110 гр. масла, 3 ст. ложки меду, 100 гр. вівсянки, 400 гр. борошна, 1 шоколадка, дві жмені в'ялених ягід (можна взяти родзинки), кориці 2 ч. ложки, 2 ч. ложки розпушувача (можна замінити содою, гашеної оцтом).
Приготування: замісити тісто з яєць, масла, цукру, вівсянки, кориці, борошна, розпушувача; додати ягоди і подрібнений шоколад. З тіста сформувати печиво, випікати до готовності при темп. +180 градусів.

Домашнє морозиво "Лимонне"
Продукти: по одній банці згущеного молока і жирних вершків, лимон і ваніль.
Як готується морозиво, вершки збиваються до щільного стану, до них додається вичавлений з лимона сік і згущене молоко. Все збивається і викладається в плоску ємність з кришкою. Морозиво відправляється на заморозку. Кожна година його потрібно перемішувати ложкою або міксером. Подається морозиво з печивом і свіжими ягодами.

Фруктовий салат в ананасі
Продукти: будь-які фрукти в рівних пропорціях, це можуть бути ківі, апельсини, банани, хурма, персики, яблука і т.д. Ананас і йогурт або мед для заправки.
Як готується: всі фрукти миємо, нарізаємо середніми кубиками, додаємо до них м'якоть ананаса і заправку. Салат подається в половинках ананасових часточок. Дуже красиво і апетитно!

Полуничне суфле
Інгредієнти: свіжої полуниці 350 грам, пачка жирних вершків, 100 гр. цукру і дві ложки желатину.
Готуємо: желатину дати набрякнути в 100 мл води, потім розпустіть його на водяній бані; ягоди полуниці помити і збити у блендері з цукром; вершки збити, ввести полуничну масу і остиглий желатин, збити гарненько і розлити по формах. Поставити в холодильник для застигання. Подається полуничне суфле холодним.

Апельсиновий пудинг
Продукти: півтори склянки молока, п'ять жовтків, два апельсини, 25 гр.желатина і 100 гр. цукрового піску.
Готуємо: апельсини промити, зняти цедру, вичавити сік і в цьому соку розвести сухий желатин; молоко поставити в каструлі на вогонь, всипати в нього цедру і цукор, потім відправити збиті жовтки, постійно помішуючи варити. Влити набряклий желатин. Проварити масу ще 10 хвилин і зняти з вогню. Розлити по формах (краще взяти силіконові) і поставити в холодильник. Вийняти з форми і подавати до столу на десерт.

Глінтвейн святковий
Що потрібно: пляшка червоного сухого вина, 5 штучок гвоздик, 1 апельсин, мускатний горіх на кінчику ножа, 1 ч. ложка сухого імбиру, підлогу ч. ложки кориці, 3 ст. ложки цукру.
Готуємо глінтвейн: всі спеції засипаються в сотейник, заливаються 100 мл води і доводяться до кипіння; апельсин нарізати часточками; вино виливається з пляшки в каструлю, в нього відправляється проціджений відвар, цукор і апельсини, прогрівається, але не доводиться до кипіння. Гаряче ароматне вино, тобто глінтвейн, розливається по келихах і відразу подається.

Категория: Рецепти |
| Теги: зверху, Приготування
Як зробити сирні роли з сухофруктами?
Рулети з лаваша
Як готуються деруни з грибами?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: