Главная » Статьи » Рецепти |
М'ятний лимонад
У спеку пити хочеться постійно. Вода у справі втамування спраги помічниця сумнівна, а різні готові кваси - фанти - спрайт і тим більше. А ось домашній кисленький лимонад буде дуже до речі - і смачно, і корисно, і пити після нього не так хочеться. Що нам знадобиться: Два - три лимончика Два з половиною літри води Невеликий пучок свіжої м'яти (але не перцевої - вона гірчинку дає) Половина склянки цукру (чи за смаком) За допомогою насадки для цитрусових вичавлюємо з лимонів сік. Ставимо сік в холодильник. Воду доводимо до кипіння, кладемо цукор, даємо йому розчинитися. Кладемо м'яту і від кірки лимона, варимо при слабкому кипінні хвилин п'ять. Знімаємо каструлю з вогню і відразу ж її занурюємо в ємність з холодною водою (або в раковину, ванну з водою). Даємо повністю охолонути. З остиглого сиропу виймаємо лимонні кірки і м'яту, проціджуємо його, додаємо охолоджене лимонний сік. Перемішуємо і ставимо напій в холодильник. При мінімальних витратах часу і фінансів виходить дуже смачний освіжаючий напій з приємним м'ятним ароматом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |