Главная » Статьи » Рецепти

М'ятний лимонад
У спеку пити хочеться постійно. Вода у справі втамування спраги помічниця сумнівна, а різні готові кваси - фанти - спрайт і тим більше. А ось домашній кисленький лимонад буде дуже до речі - і смачно, і корисно, і пити після нього не так хочеться.
Що нам знадобиться:
Два - три лимончика
Два з половиною літри води
Невеликий пучок свіжої м'яти (але не перцевої - вона гірчинку дає)
Половина склянки цукру (чи за смаком)

За допомогою насадки для цитрусових вичавлюємо з лимонів сік. Ставимо сік в холодильник. Воду доводимо до кипіння, кладемо цукор, даємо йому розчинитися. Кладемо м'яту і від кірки лимона, варимо при слабкому кипінні хвилин п'ять. Знімаємо каструлю з вогню і відразу ж її занурюємо в ємність з холодною водою (або в раковину, ванну з водою). Даємо повністю охолонути.
З остиглого сиропу виймаємо лимонні кірки і м'яту, проціджуємо його, додаємо охолоджене лимонний сік. Перемішуємо і ставимо напій в холодильник.
При мінімальних витратах часу і фінансів виходить дуже смачний освіжаючий напій з приємним м'ятним ароматом.
Категория: Рецепти |
| Теги: сік, кладемо
Як спекти корисне печиво?
"Золотий" біфштекс
Груші, варені з лимоном
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: