Главная » Статьи » Рецепти

Мариновані помідори без стерилізації
Цей рецепт підійде для будь-яких помідор – з щільною шкіркою, великих, дрібних. Обов'язкова умова – зробити три заливки, тоді банки з помідорами будуть добре зберігатися при кімнатній температурі.
Що знадобиться для приготування (на 3-х літрову банку)
Помідори – скільки увійде (банки заповнюйте по плечики)
Шматочок листка чи кореня хрону
4-5 штук перцю горошком
Один лавровий листок
Один – два парасольки кропу
Три – п'ять листочків вишні
Дві – три часточки часнику

Для маринаду на літр води

Чотири чайних ложки солі
Дві столові ложки цукру
Оцет (на літрову банку чайна ложка 9% оцту, на 3-х літрову – столова ложка)

Приготування

Банку обшпарте окропом, покладіть зелень, часник, спеції. Потім заповніть помідорами. Банку потряхивайте щоб помідори щільніше лягали. Зверху покладіть шар зелені.

Воду доведіть до кипіння, покладіть сіль і цукор. Розмішайте, дайте ще раз закипіти. Залийте помідори підготовленим розсолом перший раз. Дайте постояти 10-15 хвилин. потім злити розсіл назад в каструлю. Якщо воду розлили, то стільки ж води долийте в каструлю. Закип'ятіть, знову залийте помідори. Залиште на п'ять хвилин. Злийте знову, і знову закип'ятити. На третій раз залийте помідори, тут же влийте в банку оцет і одразу ж загорніть прокип'яченими кришками.

Переверніть банки, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігати можна в сухому темному місці при кімнатній температурі.
Категория: Рецепти |
| Теги: помідори
Як приготувати домашню шаурму?
Як приготувати смачне апельсинове варення без шкірки?
Як приготувати капустяні булочки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: