Главная » Статьи » Рецепти |
Мариновані помідори без стерилізації
Цей рецепт підійде для будь-яких помідор – з щільною шкіркою, великих, дрібних. Обов'язкова умова – зробити три заливки, тоді банки з помідорами будуть добре зберігатися при кімнатній температурі. Що знадобиться для приготування (на 3-х літрову банку) Помідори – скільки увійде (банки заповнюйте по плечики) Шматочок листка чи кореня хрону 4-5 штук перцю горошком Один лавровий листок Один – два парасольки кропу Три – п'ять листочків вишні Дві – три часточки часнику Для маринаду на літр води Чотири чайних ложки солі Дві столові ложки цукру Оцет (на літрову банку чайна ложка 9% оцту, на 3-х літрову – столова ложка) Приготування Банку обшпарте окропом, покладіть зелень, часник, спеції. Потім заповніть помідорами. Банку потряхивайте щоб помідори щільніше лягали. Зверху покладіть шар зелені. Воду доведіть до кипіння, покладіть сіль і цукор. Розмішайте, дайте ще раз закипіти. Залийте помідори підготовленим розсолом перший раз. Дайте постояти 10-15 хвилин. потім злити розсіл назад в каструлю. Якщо воду розлили, то стільки ж води долийте в каструлю. Закип'ятіть, знову залийте помідори. Залиште на п'ять хвилин. Злийте знову, і знову закип'ятити. На третій раз залийте помідори, тут же влийте в банку оцет і одразу ж загорніть прокип'яченими кришками. Переверніть банки, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігати можна в сухому темному місці при кімнатній температурі. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |