Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати блинно-сирну запіканку?
Якщо вам хотілося б приготувати і спробувати вельми оригінальний, красивий і ошатний, а також неймовірно апетитний і смачний десерт, то слід звернути увагу на запропонований у цій статті рецепт блинно-сирної запіканки, приготування якої не потребує якихось особливих зусиль, ну а готову страву стане прекрасним частуванням до чаю для вас і ваших гостей! Необхідні інгредієнти: для тіста - одна склянка пшеничного борошна, щіпка солі, 250 мл молока, 125 мілілітрів вершків середньої жирності, три яйця, а також рослинна олія для смаження млинців; для начинки - 250 грамів сиру, 50 грамів вершкового масла, 100 грамів цукрової пудри, одна їдальня ложка лимонного соку, одна чайна ложка подрібненої цедри лимона, ванільний цукор; для заливки - чотири яєчних жовтки, 50 г цукрової пудри, 200 г сметани, 250 мл молока. Три яйця потрібно змішати з молоком і вершками, отриману суміш добре збити і потроху додати просіяне борошно і сіль, дати тісту постояти близько 15-20 хвилин і посмажити тонкі млинчики. Сир необхідно розтерти з розм'якшеним вершковим маслом, додати цукрову пудру, ванільний цукор, а також лимонний сік і цедру, після чого ретельно все це перемішати. Змастити сирною начинкою млинці (при це шість млинців відкласти) і згорнути кожен трубочкою. Відкладеними млинцями слід щільним шаром внапуск застелити дно і боки підходящої жароміцної форми, при цьому краї млинців повинні звисати з її бортів. Злегка збиті яєчні жовтки для начинки змішати зі сметаною, молоком і цукровою пудрою таким чином, щоб вийшла повністю однорідна і досить рідка суміш, після чого вилити її зверху на трубочки з млинців. Накрити запіканку млинцями зверху і загорнути краї млинчиків, ну і запікати в гарячій духовці протягом півгодини. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |