Пропонований рецепт приваблює в першу чергу своєю простотою - така запіканка з м'ясного фаршу з овочами (а точніше капустою брокколі) готується легко і досить швидко, ну а виходить дане блюдо дуже і дуже смачним, з чудовим, неповторним і дивно апетитним ароматом, ситна та поживна! Щоб приготувати запіканку з фаршу і брокколі по цьому рецепту вам буде потрібен такий набір продуктів: половина кілограма м'ясного фаршу (підійде як чисто свинячий, так і фарш асорті з свинини і яловичини), 300 г броколі (підійде як свіжий, так і морозиво овоч), два курячих яйця, близько трьох столових ложек5 панірувальних сухарів, 100 мл вершків (20-відсоткової жирності), 100 грамів твердого сиру, мелений чорний перець і сіль, рослинне масло.
М'ясний фарш змішайте з одним сирим курячим яйцем, а також додати до нього панірувальні сухарі, перець і сіль у відповідності з вашим смаком. Далі викласти підготовлений фарш рівним шаром у змащену невеликою кількістю масла жароміцну форму. Відразу ж на шар фаршу викласти вимиту і розділену на невеликі шматочки-суцвіття капусту брокколі. В окремій посудині збити друге яйце з невеликою дрібкою солі і потім змішати його з вершками і залити сумішшю вміст форми. Зверху все це слід посипати натертим на середній тертці твердим сиром і відправити форму з вмістом в попередньо розігріту духовку, де і запікати протягом однієї години при температурі 180 градусів.