Готую ось вже другий раз це блюдо, дуже сподобалося. Першу порцію хека в томаті мої з'їли за один присід, риба дуже соковита і приємна на смак виходить. Рибу хек треба розморозити (я купую заморожену) і шматочками як для смаження нарізати. Товщина кожного шматочка приблизно півтора сантиметра. Обвалюю в борошні шматочки і обсмажую, солю під час смаження. Потім всі ці шматочки у велику вогнетривку ємність складаю, розводжу в чашці пару ложок томатної пасти з водою і заливаю рибу. Рідини виходить на половину ємності, тобто наливати треба не з краю.
Морквину чищу і нарізаю спеціальною теркою для корейської моркви, розмішую натерту моркву зі сметаною і викладаю її рівним шаром поверх риби. Всі! Ставлю в духовку на + 180 хвилин на сорок (орієнтуюся по запаху, що панує на кухні). Приготовлена риба дуже смачно починає пахнути.
Трохи не забула, треба ємність обов'язково прикривати кришкою, інакше стінки духовки будуть в томатних бризках.))
|