>Існує більш 50 різних рецептів приготування шурпи. Якщо готувати шурпу з класичного узбецькому рецептом, у цьому першому блюді обов'язково повинна бути баранина, яка обсмажується в самому початку готування разом з помідорами, цибулею і жиром. Я готую шурпу трохи по іншому. З інгредієнтів нам знадобляться баранячі кістки, жир, морква, картопля, помідор, часник, ріпчаста цибуля, зелень і приправи за смаком.
Насамперед я варю баранину в казані разом з великою цибулиною. Її я кидаю цілою, не ріжу. Коли м'ясо буде майже готове, додаємо в бульйон моркву, нарізану великими шматочками. Якщо в господарстві є ріпа і горох нут, можна додати і їх, тільки горох потрібно попередньо замочити.
Для засмажки беру баранячий жир і ріжу його кубиками. Додаю нарізану півкільцями цибулю, великі часточки помідорів і часник. Пересмажувати не треба, інакше наша шурпа набуде темного і неапетитний колір.
Поки м'ясо з морквою вариться, очищаємо картоплю і ріжемо його на 4 частини. Варимо до напівготовності, після чого додаємо готову зажарку і спеції. Шурпа придбає дуже красивий і ароматний вигляд.
В кінці готування кидаємо зелень в шурпу і на повільному вогні доводимо до готовності. Коли шурпа звариться, дамо їй ще настоятися 15-20 хвилин, накривши кришкою і обгорнувши рушником.