Яблучний мус - це ніжний десерт, який припаде до душі справжнього гурмана. У такий мус можна додавати будь-які ароматні прянощі, що використовуються в кондитерській випічці. У цьому рецепті ми будемо готувати мус з яблук з корицею. Отже, нам потрібні шість великих яблук, кориця, цукровий пісок і вода. Яблучка миємо, нарізаємо крупно і відправляємо в каструльку. Води наливаємо в неї стільки, щоб яблучка ледь вкрилися. Доводимо до кипіння, всипаємо цукор, орієнтуючись на свій особистий смак, корицю поки не додаємо.
Як тільки шматочки яблук розм'якшаться, вимикаємо вогонь і даємо вмісту каструльки повністю охолонути. Потім перетираємо яблучка через сито, отримане пюре додаємо ароматний порошок кориці. Можна також для пікантності додавати лимонну цедру. Перемішуємо.
Накладаємо мус в десертні формочки, відправляємо в холодне місце. Мус з яблук з корицею готовий, смачного частування! до Речі, якщо цей мус заморозити - вийде яблучне сорбе (не дуже щільне морозиво).
|