Такі котлетки з печінки цілком підійдуть в якості повсякденного страви (їх можна подати на обід або вечерю, а також зробити канапки дитині в школу або дружину на роботу), одним з основних переваг-легкість у приготуванні, а також доступність усіх використовуваних продуктів - витрат не так вже багато, ну а сама страва виходить дуже і дуже смачним, так і корисним до того ж... Для приготування таких котлеток з печінки вам знадобляться наступні продукти: приблизно половина кілограма печінки (причому печінку можна вибрати будь-яку), три середнього розміру картоплини, одна середня ріпчаста цибулина, одне куряче яйце, чорний перець і сіль за смаком, рослинна олія для смаження котлет, а також сметана для їх подачі.
Ну а далі все дуже просто: необхідно зварити картоплю (можна в мундирі або вже очищеним), печінку теж слід відварити до готовності, а потім і те, і інше потрібно пропустити через м'ясорубку і ретельно перемішати. В отриманий фарш додати дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю, а також вбити сире куряче яйце (по ідеї можна обійтися і без нього), додати сіль, поперчити, а потім розмішати. Формувати з фаршу котлетки середнього розміру і обсмажувати їх на розігрітій олії з обох боків до рум'яності. Подавати такі котлетки слід зі сметанкою, а також з будь-яким гарніром за вашим вибором.
|