У пропонованого страви існує і більш простий і абсолютно нехитрий аналог - звичайна і банальна котлета в тісті (в даному варіанті з курячого фаршу, але можна використовувати будь-який інший), але в такому, як описано в цьому рецепті оформленні навіть таке, здавалося б, просте блюдо стане оригінальним, привабливим і досить апетитним, в подібному вигляді таку котлетку цілком можна навіть приготувати і подати на якесь свято... Отже, для того, щоб приготувати звичайну котлету в тісті у вигляді клубочка з сюрпризом вам будуть потрібні такі складники: 500 грамів готового або підготовленого заздалегідь листкового бездріжджового тіста, півтора кілограма курячого фаршу або курятини (в цьому випадку м'ясо доведеться попередньо перемолоти у фарш), одне куряче яйце, одна середня головка ріпчастої цибулі, 50 грамів вершкового масла, два зубчики часнику, половина склянки панірувальних сухарів, ну і приблизно шість-сім столових ложок рослинного масла, мелений чорний перець і сіль за смаком.
Шматочок вершкового масла необхідно поставити на деякий час в морозилку, щоб воно добряче змерзла і його можна було порізати на зовсім невеликі кубики. Ріпчасту цибулю і часник дуже дрібно нарізати (часник взагалі можна пропустити через прес) і додати курячий фарш (якщо фарш готується самостійно, то можна овочі перемелювати разом з м'ясом). Також фарш слід посолити і поперчити, а після гарненько вимісити і навіть бажано хоча б деякий час потримати його в холодильнику. З підготовленого фаршу для котлет формувати невеликі коржі і всередину кожної покласти по шматочку масла і оформити округлу котлетку, після чого котлети обваляти в сухарях для панірування і обсмажити з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Листкове тісто тонко розкачати і нарізати на довгі смужки приблизно по пів сантиметра завширшки, а після просто обмотати такий смужкою кожну підготовлену котлетку і викласти на змащене деко. Зверху котлети в смужках тіста змастити збитим яйцем і запікати в гарячій духовці близько 15 хвилин, після чого відразу ж подавати.