Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати справжній французький багет?
>Мінімум інгредієнтів і часу - а свіженький хліб на столі! Спробуйте спекти французький багет у себе вдома, вам теж сподобається рецепт.
Необхідні інгредієнти:
Сухі дріжджі - 10 г; цукор - 2 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; тепла вода - 400 мл; борошно - 500 г; рослинна олія - 1 ст. ложка.

Як спекти французький багет? У каструлю налийте трохи теплої води, додайте цукор, дріжджі і кілька ложок борошна. Все перемішайте, накрийте рушником і залиште на 15 хвилин до утворення білої пінки. Потім долийте в опару решту воду, всипте борошно і сіль.

Покладіть розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Просте правило: чим менше ви мнете тісто, тим пористее у вас вийде французький багет. Далі сформуйте довгі і вузькі булки з кількома скісними паралельними надсечками. Викладіть їх на деко, обсипаний борошном, накрийте рушником і залиште підніматися в теплому місці на 30 хвилин.

Розігрійте до 200°С духовку і поставте ємність з водою на дно духової шафи до тих пір, поки не почне утворюватися пар. Випікаємо багети протягом 10 хвилин. Потім приберіть ємність і продовжуйте пекти хліб ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: багет, французький
Що з'їсти на сніданок?
Як приготувати корисний, легкий і смачний сніданок
Наливна пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: