Главная » Статьи » Рецепти |
Медове печиво
Розсипчасте, ніжне, смачне і дуже ароматне печиво. До всіх плюсів додається ще один - готувати печиво нескладно і швидко. 400 грам борошна 200 грам цукру 150 грам вершкового масла або маргарину - на ваш розсуд Дві столові ложки меду 250 грам не дуже жирної сметани (10-15% жирності) Чайна ложка соди (погасити оцтом) Масло або маргарин розтопити, покласти в гарячий мед щоб він розійшовся. Розмішати й остудити до кімнатної температури. Якщо ви соду не гасіть оцтом (я завжди гашу, навіть якщо є в тесті кисломолочні продукти), то змішайте її з сметаною і залиште ненадовго щоб сода погасилась. Потім додайте сметану до масла з медом. Покладіть цукор, просіяне борошно. Швидко вимісити м'яке еластичне тісто. Якщо тісто липне до рук - підсипте ще трошки борошна. Від тесту відривайте маленькі шматочки тіста, робіть з них кульки розміром з волоський горіх, викладайте на застелений пергаментом деко. Трохи притисніть кульки, в середину можна покласти родзинку. Випікається печиво швидко, при температурі 200 градусів достатньо 10 - 12 хвилин. Воно має тільки злегка підрум'янитися і залишитися светленьким. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 2 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |