Про те, що суниця є просто напрочуд корисною річної ягодою відомо всім без винятку і саме тому багато хто намагається по можливості в більшій кількості поїсти цієї ягоди в сезон, а також заготовити їх на зиму. Ну а з однією з таких заготовок згодом цілком можна приготувати смачну і корисну випічку - чудовий ароматний пиріг з суничним варенням. Для приготування такого апетитного і дуже смачного домашнього пирога вам знадобиться наступне: дві склянки пшеничного борошна, три курячих яйця, один склянка сметани, 50 грамів вершкового масла, один стакан цукрового піску, одна чайна ложка розпушувача для тіста (можна використовувати звичайну харчову соду), один стакан суничного варення і цукрова пудра для прикраси готової випічки.
Приготування такого пирога з варенням з суниці дуже просте: попередньо доведене до кімнатної температури м'яке вершкове масло необхідно ретельно розтерти дочиста з цукровим піском, після чого додати в суміш яйця і добре перемішати. Наступним етапом буде додавання сметани і розпушувача (соди), далі суміш потрібно збити і вже тоді додати просіяне борошно. Підготовлене таким чином тісто, а точніше лише його половина, викладається у щедро змащену форму для випічки, зверху на тісто слід викласти суничне варення і вже на нього другу частину тіста. Форму з вмістом потрібно відправити в розігріту духову піч і випікати при температурі 180-200 градусів до готовності (це займе приблизно 45-50 хвилин).