Таке блюдо з незвичайний назвою "Картопляні гніздечка" і привабливим зовнішнім виглядом можна приготувати, як з звареного спеціально для цієї мети картопляного пюре, так і з надлишків цього поширеного гарніру не з'їдених відразу - в підігрітому вигляді варену картоплю багато хто не люблять, ну а таку чудову, апетитну і смачну закуску з'їдять, як кажуть, на ура! А для того, щоб приготувати закусочні "Картопляні гніздечка" вам знадобиться наступний набір інгредієнтів: половина кілограма картоплі, 150 грамів вершкового масла, три столові ложки сметани, шість курячих яєць, приблизно 50 грамів будь-якого твердого сиру за вашим вибором, 300 грамів зеленої цибулі, мелений чорний перець і сіль, ну і свіжа зелень кропу і петрушки для прикраси страви.
Картоплю очистити і відварити до готовності, після чого розтовкти в пюре, остудити, додати 50 грамів вершкового масла і вбити одне сире яйце і ретельно перемішати. Додати в картопляну масу також натертий на дрібній тертці твердий сир, посолити і поперчити за смаком, а потім сформувати середнього розміру кульки з поглиблення посередині (тобто своєрідні гнізда), які викласти на застелений папером для випічки деко. Змастити зверху гнізда одним збитим жовтком і запікати близько 20 хвилин в гарячій духовці. Всі залишилися яйця (чотири і один білок) необхідно гарненько збити з додаванням невеликої кількості солі і вилити на сковорідку з розтопленим вершковим маслом, після чого смажити на малому вогні, постійно перемішуючи, потім додати сметану і дрібно порізану зелену цибульку. Всі разом готувати ще пару хвилин, а потім зняти сковорідку з вогню. Готові картопляні "гнізда" потрібно наповнити яєчно-цибульною начинкою, прикрасити свіжою зеленню і подавати до столу.
|