Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити торт з чорносливом?
Якщо робити торт на свято, то треба брати дві норми продуктів для коржів - тоді він вийде величезним, високим. У серединці прошарок з чорносливу начиненого волоськими горіхами, але це на любителя, можна просто покласти шар чорносливу і залити кремом.
Що знадобиться для коржів (одна норма)
Три яйця (на дві норми можна п'ять яєць)
Склянку цукру
Дві столові ложки не дуже густого меду
Півтори склянки борошна (може трохи більше)
Дві чайних ложки розпушувача (або чайна ложка соди гашене оцтом)

Для крему

500 грам сметани
Половина склянки цукру
Пакетик ванільного цукру
300 грам чорносливу
Склянка ядер волоського горіха
Приготування

Яйця збити з цукром, додати мед (його розтоплювати не треба), всипати просіяне борошно і розпушувач (або покласти гашену соду). Всі інгредієнти добре перемішати міксером до однорідної маси. Роз'ємну форму змастити маслом, вилити тісто (воно має бути як густа сметана) і поставити в холодну духовку. Зробити середній вогонь, випікати до готовності. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Коржу дати трохи охолонути і розрізати ниткою на дві частини. Якщо робити дві норми, то можна випікати два коржі, і кожен ділити на дві частини або спекти один корж і розрізати його на три частини.

Чорнослив заливаємо окропом щоб він трохи розбухнув. Виймаємо кісточки, звільнене місце заповнюємо волоським горішком. Збиваємо сметану з цукром до пишної маси. На нижній корж намазуємо крем, потім викладаємо шар чорносливу, знову крем і накриваємо другим коржем. Обмазуємо кремом боки і верх, прикрашаємо за бажанням.
Категория: Рецепти |
| Теги: чорносливу, НОРМИ
Як приготувати закусочне печиво "Трикутнички"?
Цибулевий суп
Як приготувати річний холодний борщ на буряковому квасі?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: