Главная » Статьи » Рецепти

Страви зі свинини
>М'ясоїди навряд чи можуть зрозуміти вегетаріанців, які категорично відмовляються від вживання м'яса і забороняють своїм дітям їсти м'ясні продукти. Адже в м'ясі, в тому числі і в свинині, містяться незамінні амінокислоти, що впливають на формування нервової системи і розумові здібності.
Свинина, правда, дика з'явилася на столі людей ще в кам'яному столітті. Тривалий час свиняче м'ясо було єдиним для бідних селян Європи. Свині невибагливі у відході, не вимагають стільки уваги, як корови. Згідно останніх даних у світі налічується до 500 мільйонів голів свиней. Фактично це задовольняє потребу в свинині кожного десятого жителя Землі.

В іудаїзмі та мусульманстві вживання свинини заборонено з релігійних переконань. Індуси навпаки вибирають свинину, так як корова в Індії - священна тварина. У християнському світі в Біблії немає прямої заборони на свинину, як немає і дозволу.

За вмістом білків, жирів і вуглеводів найбільше білків - 19,4 р.
Незважаючи на те, що м'ясо може стати джерелом зараження стрічкової глистової інвазією, до сала це не відноситься. Точно такий же міф, що сало негативно впливає на вагу. Якщо не захоплюватися м'ясом і салом, тоді і зайві кілограми не з'являться. Добова норма свинини близько 200 грамів.

Якщо в будинку є свинина, питань набагато менше по приготуванню страв, ніж коли її немає. Від пиріжків та пирогів з м'ясом, до шашликів і різних салатів з додаванням свинини - рецепти на будь-який смак і гаманець.

1.Шашлык з свинини

найулюбленіша страва на природі з димком і в хорошій компанії.
Рецептів маринадів м'яса, як та яку частину взяти на шашлик, безліч. Так як шашлик не терпить жіночих рук і готує його чоловік, то найзапекліші суперечки розгортаються серед сильної половини, як краще його приготувати.

Найбільш простий варіант приготування шашлику це 3 кг свинини, 1,5 кг цибулі, сіль за смаком, спеції на любителя, лавровий лист. Жодних майонезів, мінералок, кефірів і сметанних соусів. Ніж простіше, тим краще. Купується шейкая частина, вона найбільш ніжна і соковита. Нарізати невеликими квадратними шматочками. Цибулю дрібно ріжеться. У велику емальоване відро або таз помістити м'ясо, цибулю і сіль. Пом'яти руками, щоб цибуля пустив сік. Через годину потрібно знову руками перемішати м'ясо з цибулею, спробувати на сіль, якщо треба, то ще досолити.
Перед тим як починати нанизувати м'ясо на шампури для смаження, до м'яса додати сире куряче яйце. Коли м'ясо буде смажитися, то на його поверхні утворюється скориночка, вона забезпечить збереження соковитості.

2.Свиные відбивні з сиром і шматочками ананаса

З продуктів знадобиться: 700 г корейки, одна банка консервованих ананасів, твердий сир 100 г сметана 3 ст. л., сіль і перець, рослинна олія для смаження.

Готуємо: свинину нарізаємо тонкими шматочками товщиною 1 див, солимо і перчимо. Загортаємо кожен шматочок у харчову плівку і відбиваємо молоточком з двох сторін. Викладаємо на сковорідку і обсмажуємо з двох сторін. Один бік змащуємо сметаною і зверху кладемо шматочок ананаса, на нього натертий сир. Закриваємо кришкою сковороду і на повільному вогні даємо сиру розплавитися хвилин 10.

3.Свинина під шубою

Улюблений багатьма салат «оселедець під шубою», отримав дещо іншу інтерпретацію, і в шубу тепер будемо одягати свинину.

З продуктів використовуємо: м'ясо свинини 1 кг, цибуля і картопля - 2 шт. помідори - 4 шт., твердий сир - 100 г, сіль.
Це блюдо щось середнє між м'ясом по-французьки і запіканкою з м'яса.

Приготування: м'ясо нарізаємо смужками, як на відбивні, і відбиваємо з двох сторін. Після цього нарізаємо кубиками. Цибулю очищаємо від верхнього шару і нарізаємо півкільцями. Помідори і картоплю ріжемо квадратиками. На деко викладаємо шарами: м'ясо, цибуля, помідори, картопля. Посолити і добре посипати зверху натертим сиром. Закрити кришкою або фольгою і запекти 30 хвилин в духовці.

4.Мясные рулетики

Така страва стане гідною прикрасою святкового столу, коли хочеться не просто нарізати шматками м'ясо, а подати його оригінально.
Якраз з цієї серії даний рецепт.

Знадобиться: 700 г свинини - шийна частина, сіль і перець, 1 морква, 7 консервованих корнішонів, 100 г чорносливу.

Етапи приготування: чорнослив залити окропом, звільнити від кісточок. М'ясо нарізати на відбивні і з допомогою кухонного молотка його відбити. Моркву натерти на тертці. На кожен шматочок м'яса викладаємо натерту моркву і часник, чорнослив, огірочок. Загортаємо рулетик і скріплюємо зубочисткою. Можна кожен рулетик для підтримки форми перев'язати нитками. Запікаємо в духовці 45 хвилин. Прикрасити зеленню. Перед подачею на стіл прибрати нитки і нарізати. Зріз виходить красивий.

5.Стейк з свинини

Чим простіше - тим смачніше! Це висловлювання як раз відповідає стейкам. Що може бути краще великого шматка м'яса?

Треба купити краще свіже м'ясо охолоджене, а не заморожене. Бальзамічний оцет або соєвий соус, або інший соус з схожою за смаком серії. Міняти спеції і вже кожен раз буде інший смак.
Спецій: сіль, перець чорний або червоний, кінза, зіра, бувають готові спеції для стейків.

Готуємо: м'ясо нарізами на стейки шириною по 2 див. Беремо вилку і протикаємо шматки в різних місцях. Потім поливаємо соусом і натираємо перцем. Залишаємо на 30 хвилин на столі, щоб м'ясо трохи замаринувалося.
Перед тим, як перекласти на деко, тільки тоді і солимо. Якщо в духовці передбачена функція гриля, то взагалі чудово. М'ясо потрібно буде перевертати, а зливати рідину, тому що воно буде тушкуватися, а нам потрібно, щоб смажилося. 15 хвилин достатньо і готові стейки.
Подавати з будь-яким салатом і гарніром. Таке м'ясо не набридне, навіть якщо його готувати кожен день.

6. Свинина по-корейськи

Особливістю цієї страви є соус, саме він і додає пікантність м'яса.

Інгредієнти: 350 г свинини, кунжутне насіння, рослинна олія.
Для соусу: соєвий соус - 4 ст. л., соєва паста - 1 ч. л., часник - 1 зубок, лимонний сік або рисовий оцет - 1 ст. л., кунжутне масло - 2 ст. л., імбир - 1 ч. л., червоний перець - 0,5 ч. л., мед - 1 ст. л.

Для приготування цієї страви потрібно м'ясо злегка приморозить і охолодити. Нарізати невеликими кільцями і відбити.
В окремій тарілочці з'єднати всі компоненти соусу. М'ясо покласти в соус мінімум на годину, а максимум - на всю ніч. Мариноване м'ясо обсмажити. Готове м'ясо посипати кунжутним насінням, подавати з зеленню і китайськими салатами.

7.Мясо по-дунгански

Назва цієї страви пов'язано з народом - дунганами, вихідцями з Китаю, які проживають на території Казахстану.
Особливість рецепта визначається перцем дунганским. Він дуже гострий на відміну від болгарського. Якщо ж його складно придбати, то можна замінити червоним гострим.

Необхідні компоненти: свинина 300 г, по 1 перцю болгарського і дунганскому, цибулини, 2 зубки часнику, сіль і перець за смаком, цукор щіпка, томатна паста 1 ч. л.

Процес приготування займає мінімум часу. Спочатку м'ясо нарізають довгими шматочками, перець і цибулю - пір'ям. Часник подрібнити з допомогою чеснокодавкі. М'ясо викласти в казан у киплячу олію і обсмажити з двох сторін. Рясно посипати спеціями, посолити. Сюди ж додати перці, цибуля і часник. Обсмажити, але до такого стану, щоб овочі залишилися хрусткими. Додати часник, томатну пасту і цукор. 5 хвилин і страва готова. Подавати з гарніром і зеленню.

8.Запеченная свинина з айвою

Інгредієнти: кілограм шийної частини свинини, 2 айви, 100 мл сухого червоного вина, половина лимона, чебрець 1 ч. л., гілочки розмарину, суміш перців, сіль, рослинне масло.

Як приготувати: м'ясо помити і висушити. На м'ясі зробити розрізи, але, не доходячи до 1 див., тобто, щоб вийшли кишеньки для айви. Якщо складно купити айву, то вона замінюється грушею або яблуком. М'ясо натерти сіллю, перцем, чебрецем і гілочками розмарину. Залишити маринувати на 3 години. Айву нарізати скибочками і полити соком лимона. У кожен кишеньку покласти дві часточки айви. М'ясо викласти на фольгу, полити червоним вином, загорнути і запекти 1 годину. Перед закінченням приготування розкрити фольгу і дати запектися скоринці.

9.Котлеты в мультиварці

З появою цього диво - горщика фантазії господинь не вичерпуються.
Котлети теж будуть відрізнятися не тільки способом приготування, але і використовуваними продуктами.

Знадобиться: 600 г свинини; головка цибулі; спеції (прованські трави; сіль; 0,5 склянки вівсяних пластівців або суміші пластівців з круп; 0,5 склянки бульйону або молока, або кефіру або сметани.

Починаємо готувати перекручування м'яса з цибулею в м'ясорубці. Пластівці залити бульйоном і дати набрякнути. Додати до фаршу пластівці, сіль, спеції. Сформувати котлети і приготувати в мультиварці на режимі «пар».
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 77 | Теги: м'ясо, Сіль
Як готується оджахурі?
Олів'є з ікрою
Як готується кавовий крем?
Всего комментариев: 2
2 Eddiewoumn  
Забудьте о скуке и одиночестве. На нашем сайте вы найдете интересных людей, готовых к новым знакомствам и приключениям!
https://clck.ru/39USCn

1 CrytoAnymn  
Нужны деньги? Финансовый робот - это ваше решение. http://go.hojagoak.com/0j35

Ім`я *:
Email *:
Код *: