Такий смачний, ароматний, дуже бадьорить і, до того ж, вельми корисний напій, як чорний чай люблять і п'ють практично всі без винятку - чаювання є традицією для багатьох країн, в тому числі і для нашої, де досить багато шанувальників цього популярного у світі гарячого напою. Ось тільки, як не дивно, але багато хто з тих, хто постійно і регулярно п'є чай, як правило не знають як правильно заварювати чорний чай таким чином, щоб вийшов по-справжньому смачний напій, тому в даній статті розкриваються деякі тонкощі цього процесса.Такой делікатний і ніжний продукт, як чай варто заварювати слідуючи певним правилам для того, щоб напій вийшов приголомшливо ароматним і дійсно смачним. Частенько чай заварюють в маленькому заварничке, після чого наливають в окремі чашки і розбавляють окропом, але подібне приготування чаю є невірним - для отримання хорошого напою чай рекомендується заварювати у великому чайнику, з якого потім і наливати гарячий напій в чашки. Для однієї порції чаю (тобто приблизно на 125-150 грамів окропу) береться одна чайна ложка сухого чаю, причому заливається чайник спочатку тільки до половини і тільки потім треба буде долити гарячу воду доверху. Воду рекомендується використовувати м'яку, при цьому температура закип'ятила води для заварювання чаю повинна дорівнювати 95 градусів. Наполягати чай у заварнику необхідно не менше 5-8 хвилин, при цьому сам чайник бажано накрити лляною серветкою, яка буде прикривати отвори чайника, що допоможе зберегти аромат благородного напою, при цьому не рекомендується накривати заварник всілякими подушками, ляльками і тому подібним - це додасть чаю неприємний присмак. Сам заварник перед приготуванням чаю слід кілька разів облити окропом - це дозволить заварці нагрітися рівномірно.