Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити нормандський соус до риби?
Дуже часто смак страви змінюється в залежності від доданого соусу. Наприклад - страви з риби можна подати під томатним або сметанним соусом, а можна під незвичайним нормандським соусом.
Що знадобиться для приготування

Дві невеликі цибулини
400 мл. рибного бульйону
50 грам вершкового масла
30 грам борошна
Один яєчний жовток
Сіль за смаком (якщо бульйон несолоний)
Чотири столові ложки сметани
Чорний мелений перець і мускатний горіх за смаком
Трохи вершкового або рослинного масла для обсмажування цибулі
Лимонний сік смаком

Приготування

Цибулю дрібно рубаємо, злегка обсмажуємо в олії. Тільки до прозорості цибулю не повинен підсмажуватися. Вливаємо рибний бульйон, даємо закипіти і на маленькому вогні тушкуємо під кришкою хвилин 15.

В іншій сковорідці потрібно розтопити вершкове масло (50 грам), всипати борошно і відразу ж перемішати. Обсмажувати борошно дві хвилини при постійному помішуванні. Цю масу перекладаємо в киплячий бульйон з цибулею, розмішуємо і даємо трохи покипіти на повільному вогні. постійно помішуйте, щоб соус не збирався грудочками.

Сметану збийте з яєчним жовтком, приправте сіллю, мускатним горіхом і перцем і додайте в соус. Прогрійте, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть з вогню і додайте за смаком лимонний сік. Відразу ж подавайте з вареною, смаженою або парової рибою. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: під, Соус
Теплий овочевий салат з кедровими горішками
Рецепт смачного салату зі свіжої капустою
Фінський рибний суп (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: