Неймовірний за смаком плов можна приготувати, маючи в наявності якісний перекручений дрібно фарш. Такий плов дуже сподобається дітям, адже в ньому відсутні тверді шматочки м'яса, які потрібно жувати. Отже, починаємо приготування плову з того, що ліпимо з фаршу зовсім маленькі фрикадельки. У фарш можна додати перекручений ріпчасту цибулю, спеції, гострий перець. У казанок наливаємо олію. В масло кладемо нарізану великими шматочками цибулю і терту на крупній тертці моркву. Злегка обсмажуємо. Відправляємо фрикадельки. Воду з розмішуємо томатною пастою. Рис промиваємо і залишаємо у воді для набухання.
Як тільки фрикадельки протушатся до підлозі готовності, засипаємо їх промитим і вже злегка набряклим рисом. Зверху виливаємо воду з томатом. Не перемішуємо. Солимо і перчимо, додаємо необхідні для плову спеції. Зменшуємо вогонь і тушкуємо плов на слабейшем вогні. Рис повинен повністю увібрати воду. У центр плову занурюємо часник очищений.
При такому способі приготування фрикадельки виходять дуже ніжними, а рис - розсипчастим. Приємного!