Главная » Статьи » Рецепти |
Кекси з чорною смородиною
У кекси можна прилаштувати і свіжі ягоди, заморожені, які потрібно попередньо розморозити, а рідину злити. Так радить автор рецепта. Я робила кекси зі свіжої смородини, і якщо всі продукти додавати згідно з рецептом, тісто виходить дуже густе і не дуже солодке. І не розсипчасте, як у кексів, а плотноватое, м'яке, як у пиріжків. Два яйця 100 грам цукру 50 грам вершкового масла 250 грам борошна Чайна ложка розпушувача Ванільний цукор Щіпка кориці Смородина (або чорниця, інші ягоди) Масло розтоплюємо. Цукор збиваємо з яйцями, додаємо розтоплене вершкове масло. Змішуємо борошно з розпушувачем, корицею і ванільним цукром, додаємо в рідку суміш. Ложкою вимішуємо тісто. Воно вийде густим, плотноватого. Частина ягід можна подрібнити в пюре, змішати з тестом, а частину додати цілими. Тоді тісто забарвиться в темний колір. Якщо покласти всі ягоди цілими, кекси будуть світлими, з темними вкрапленнями ягід. Розкласти тісто по формах, заповнювати приблизно на 2/3 від об'єму (якщо формочки металеві - добре змастіть рослинною олією). Випікати на середньому вогні 15 - 20 хвилин. наступного разу покладу більше вершкового масла, додам цукру - мені подобаються кекси розсипчасті і солодкі. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 3 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |