Главная » Статьи » Рецепти

Кекси з чорною смородиною
У кекси можна прилаштувати і свіжі ягоди, заморожені, які потрібно попередньо розморозити, а рідину злити. Так радить автор рецепта. Я робила кекси зі свіжої смородини, і якщо всі продукти додавати згідно з рецептом, тісто виходить дуже густе і не дуже солодке. І не розсипчасте, як у кексів, а плотноватое, м'яке, як у пиріжків.
Два яйця
100 грам цукру
50 грам вершкового масла
250 грам борошна
Чайна ложка розпушувача
Ванільний цукор
Щіпка кориці
Смородина (або чорниця, інші ягоди)

Масло розтоплюємо. Цукор збиваємо з яйцями, додаємо розтоплене вершкове масло. Змішуємо борошно з розпушувачем, корицею і ванільним цукром, додаємо в рідку суміш. Ложкою вимішуємо тісто. Воно вийде густим, плотноватого.
Частина ягід можна подрібнити в пюре, змішати з тестом, а частину додати цілими. Тоді тісто забарвиться в темний колір. Якщо покласти всі ягоди цілими, кекси будуть світлими, з темними вкрапленнями ягід.
Розкласти тісто по формах, заповнювати приблизно на 2/3 від об'єму (якщо формочки металеві - добре змастіть рослинною олією). Випікати на середньому вогні 15 - 20 хвилин.

наступного разу покладу більше вершкового масла, додам цукру - мені подобаються кекси розсипчасті і солодкі.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 3 | Теги: тісто, кекси
Як приготувати соковиті котлети з кабачком?
Качка, запечена з яблуками і картоплею
Як спекти корисне печиво?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: