Проростки маша в основному використовуються в кулінарії азіатських і східних країн - в Китаї, Індії, Кореї, Японії, Таїланді. У нас проростки маша частіше застосовують як загальнооздоровча засіб в період весняного авітамінозу. Насіння маша пророщують при штучному освітленні або на сонці. Коли насіння дадуть паростки довжиною 2 - 3 см, вважається що проростки готові до вживання. У китайській кухні проростки маша смажать на сковорідці вог з невеликим додаванням масла і змішують з такими інгредієнтами як імбир, часник, зелений лук, з шматочками сушеної чи солоної риби. Зі свіжих проростків готують корисні салати з додаванням свіжих овочів, смаженого м'яса і риби, курки. З сирих проростків у в'єтнамській кухні роблять начинку для знаменитих весняних рулетів із зелені і подають як гарнір до відомого у всьому світі в'єтнамському супу фо - локшину з куркою або індичкою. Проростки маша - обов'язкова складова багатьох страв із смаженої локшини з овочами, креветками, м'ясом. З них готують смачний і корисний гарнір до гострого м'яса в соусі - проростки кладуть у киплячу воду буквально на хвилину, одразу ж охолоджують під холодною проточною водою і змішують з ароматним маслом, часником, сіллю і іншими спеціями.