Для приготування знадобиться: півтори склянки борошна, три столові ложки сметани, дві столові ложки вершкового масла, три яйця, півтори склянки маку, чверть чайної ложки соди, один стакан цукор - піску.
Розтираємо жовтки з цукром, до тих пір, поки не зникнуть цукрові крупинки, додаємо сметану, масло і все це вибиваємо до отримання однорідної маси. Борошно змішати з содою і з'єднуємо з розтертої масою. Виносимо добре вимішене тісто на півгодини у прохолодне місце. Після цього розкачуємо тісто на столі в квадратний пласт товщиною приблизно в 1 див. Нарізаємо смужки шириною 6 - 7 см і завдовжки металевий аркуш, на якому ми будемо випікати.
З того тіста, що залишилося (обрізки) скачуємо довгий тонкий джгутик і укладаємо його на краю полички, заздалегідь змащені яйцем у вигляді бортика. Викладаємо на смужку заздалегідь приготований мак, який необхідно попередньо розтерти з цукром і змішати з трьома білками, збитими в піну.
Випікаємо маківники в духовці при температурі 210 - 230 градусів. Готові маківники, нарізаємо квадратиками.
|