Як готувати житньо-пшеничний хліб з кабачковою ікрою?
Даний рецепт хліба цікавий не тільки тим, що готується він на основі суміші звичної нам пшеничного борошна і також борошна житнього, але ще і додаванням в тісто такого незвичайного для приготування хліба інгредієнта, як кабачкова ікра - це додає готової випічки цікавий і оригінальний присмак, ну а готовий хлібець виходить напрочуд смачним! Список необхідних для випічки такого хлібця продуктів: одна банку кабачкової ікри (а це приблизно 360-380 грамів), 200 грамів житнього борошна, близько 350 грамів борошна пшеничного, 100 мл теплої води, півтори чайних ложки сухих дріжджів, пів чайної ложки цукру, 150 г сметани, 50 мл рослинного масла, а також півтори чайних ложки солодкої паприки, сіль.
Дріжджі розвести у воді разом з цукром і додаванням двох столових ложок пшеничного борошна, а через 15-20 хвилин додати до неї опарі рослинне масло, сметану, кабачкову ікру, сіль за смаком, паприку, а також обидва види борошна і замісити м'яке, еластичне і "слухняне" тісто. Підготовлене тісто залишити в теплому місці приблизно на одну годину, а через певний час викласти його у змащену маслом форму для хліба і залишити ще хвилин на 30, після чого відправити хлібець в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікати протягом 20-30 хвилин. Готовий хліб вийняти з форми і остудити на решітці.