Ось-ось прийде довгоочікуване літо, ну а його перші дари з'являються на нашому столі вже зараз, наприклад, проста, але всіма улюблена молода картопелька, яка годиться не тільки для того, щоб її відварювати, але і в якості головного інгредієнта пропонованого смачного і апетитного, а також дуже простої страви. Ну а щоб приготувати молоду картоплю, запечену з начинкою вам будуть необхідні продукти за наступним списком: вісім молодих картоплин (середнього розміру), два-три зубчики часнику, два середніх помідора, приблизно дві-три столові ложки жирної сметани, кілька гілочок свіжого базиліка, 50 грамів твердого сиру ()натертого на дрібній тертці, рослинна олія, а також сіль, чорний перець і паприка.
Молоду картоплю для початку слід ретельно вимити, скласти в каструлю, залити водою і варити протягом приблизно півгодини, після чого повністю остудити і не очищаючи розрізати на поздовжні половинки. З кожної половинки картоплі вирізати чайною ложечкою частину м'якоті. Вирізану картопляну м'якоть розім'яти і змішати з дрібно нарубаним базиліком і сметаною, також до отриманої суміші потрібно додати нарізані маленькими кубиками помідори, половину тертого сиру, а також видавити часник. Не забути посолити начинку і додати обидва види перцю, ну і потім добре перемішати. Отриманою масою наповнити половинки вареного молодого картоплі, викласти у щедро змащений рослинним маслом деко або жароміцну форму, посипати сиром і запікати в гарячій духовці до тих пір, поки сир зверху не розплавиться і не покриється рум'яною скоринкою.
|