Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти сметанні коржі?
Рецепт простий, тісто слухняне і домашні коржики виходять набагато смачніше покупних. Дуже ніжні, з повітряним м'якушкою і рум'яною скоринкою зверху. Що знадобиться для приготування опари 225 грам борошна Десять грам дріжджів Щіпка цукру 160 мл теплої води Для тесту Опара Десять грам дріжджів 275 грам борошна 100 грам сметани 30% жирності (або 150 грам 20% жирності) 75 грам цукру Щіпка солі 75 грам вершкового масла (можна маргарин) Одне яйце для змащування коржів Приготування Спочатку робимо опару. Дріжджі розтираємо з цукром, вливаємо теплу воду і всипаємо борошно. Вимішуємо, накриваємо посуд з опарою, залишаємо на три - чотири години. Опара повинна сильно збільшитися в обсязі і розм'якнути. Тісто. Готову опару змішуємо з цукром, дріжджами, сметаною, розм'якшеним маслом (маргарином), додаємо сіль. Добре все розмішуємо і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти м'яке, еластичне. Дати йому підійти (приблизно годину) і обробити на невеликі кульки вагою приблизно по 100 грам. Розкочуємо качалкою коржики товщиною в один сантиметр і діаметром 10 - 12 см, накриваємо рушником і залишаємо на годину. Після расстойки коржі глибоко наколюємо ножем, змащуємо яйцем і випікаємо при температурі 200 градусів 15 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |