Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти сметанні коржі?
![]() Що знадобиться для приготування опари 225 грам борошна Десять грам дріжджів Щіпка цукру 160 мл теплої води Для тесту Опара Десять грам дріжджів 275 грам борошна 100 грам сметани 30% жирності (або 150 грам 20% жирності) 75 грам цукру Щіпка солі 75 грам вершкового масла (можна маргарин) Одне яйце для змащування коржів Приготування Спочатку робимо опару. Дріжджі розтираємо з цукром, вливаємо теплу воду і всипаємо борошно. Вимішуємо, накриваємо посуд з опарою, залишаємо на три - чотири години. Опара повинна сильно збільшитися в обсязі і розм'якнути. Тісто. Готову опару змішуємо з цукром, дріжджами, сметаною, розм'якшеним маслом (маргарином), додаємо сіль. Добре все розмішуємо і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти м'яке, еластичне. Дати йому підійти (приблизно годину) і обробити на невеликі кульки вагою приблизно по 100 грам. Розкочуємо качалкою коржики товщиною в один сантиметр і діаметром 10 - 12 см, накриваємо рушником і залишаємо на годину. Після расстойки коржі глибоко наколюємо ножем, змащуємо яйцем і випікаємо при температурі 200 градусів 15 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |